oren festival muziek

Deze vijf tips helpen je sneller aan festival of concert kaartjes

Jawel, het seizoen voor leuke lente en zomer festivals gaat bijna van start! Dat betekent dat het zo langzamerhand tijd wordt om kaarten te kopen. Helaas zijn de bekende festivals tegenwoordig binnen no-time uitverkocht. Hoe ga je gewapend de strijd aan met al die andere mensen die ook graag een kaartje willen bemachtigen? Wij zetten 5 handige tips voor op een rijtje.

  1. Goede voorbereiding is het halve werk

Het is verstandig om van tevoren al uit te zoeken waar en wanneer je tickets kunt kopen. Je kunt je bijvoorbeeld inschrijven voor de nieuwsbrief van het evenement waar je graag heen wilt. Ga ook even na of er early-bird tickets in de verkoop komen. Op deze manier bespaar je ook hoop geld! Zorg er ook voor dat je van tevoren al een account aanmaakt op de website waar de tickets worden verkocht. Dit versnelt het bestelproces. De meeste systemen werken volgens het principe wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Log dus ruim op tijd voordat de verkoop begint alvast in, maar overdrijf dit niet. Een halfuur tot een kwartiertje van tevoren is vaak voldoende.

  1. Druk niet op F5

Als je eenmaal bent ingelogd, dan kom je automatisch in een virtuele wachtrij terecht. Ben jij de eerst wachtende? Dan word je automatisch naar het ticketverkoopsysteem doorgestuurd. Een van de stomste dingen die je kunt doen, is de pagina verversen. Op deze manier kom je namelijk weer achteraan in de wachtrij terecht. Dat is natuurlijk super zonde!

  1. Gebruik meerdere computers tegelijkertijd

Schakel ook je vrienden in, zodat je meer kans maakt om door de wachtrij heen te komen. Maak gebruik van verschillende netwerken (zoals 4G en wifi) en verschillende apparaten (zoals smartphone, tablet en computer) om de kans op een kaartje te vergroten. Hebben jullie uiteindelijk te veel kaarten gekocht? Dan kun je er vast nog iemand anders mee blij maken via Ticketswap of Marktplaats.

  1. Zorg dat er genoeg geld op je rekening staat

Ook niet geheel onbelangrijk: zorg ervoor dat je genoeg geld op je rekening hebt staan. De kaarten blijven maar een paar minuten voor je gereserveerd. Heb je niet genoeg geld? Dan kun je wellicht geld lenen. Ook is het verstandig om alle betaalhulpmiddelen bij de hand te hebben. Denk hierbij niet alleen aan je bankpas of creditcard, maar ook aan je random reader of andere kaartlezer die je nodig hebt om te kunnen internetbankieren.

  1. Is het evenement uitverkocht? Zo kom je alsnog aan kaarten

Heb je net achter het net gevist? Dan kun je nog proberen om aan een kaartje te komen via Ticketswap. Daar kun je op een veilige manier het kaartje van iemand anders overkopen. Het originele kaartje van de verkoper wordt ongeldig gemaakt, de koper ontvangt een nieuw en uniek ticket. Soms komen er nog extra tickets in de verkoop voor een evenement. Dit wordt vaak op social media aangekondigd. Volg dus zeker de organisatie van het evenement waar je graag heen wilt, zodat je op de hoogte blijft van het laatste nieuws.

Bron: Partyscene

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.