zorg goede relatie
17 March 2021

Deze vier kenmerken verbinden mensen op relationeel vlak

Het verlangen naar liefde houdt nooit op, hoe oud we ook zijn – en vooral in de tweede helft van het leven is het leuk iemand te vinden om samen van momenten te genieten. Het zoeken en vinden van liefde hangt af van het vermogen van mensen om met elkaar om te gaan. Maar wat houden relationele vaardigheden precies in?

Hoewel het heel normaal is voor tieners en twintigers om dingen uit te proberen en zich te oriënteren bij het zoeken naar een partner, weten mensen van 50+ die in staat zijn tot relaties zeker wat goed voor hen is en wat er echt toe doet in een relatie. Hier vier kenmerken die mensen relationeel verbinden. Je bent …

1. Onafhankelijk

Mensen die een serieuze relatie willen zoeken iemand met wie ze een gelijkwaardig partnerschap kunnen aangaan. Je kunt jezelf realistisch inschatten en hebt geen overdreven verwachtingen. De andere mag niet beter zijn (bijvoorbeeld aantrekkelijker, beter verdienen), noch het geluk brengen dat je jezelf niet kunt geven. Daarom zoekt de persoon nooit naar Mr. of Mrs. Perfect, maar altijd naar Mr. of Mrs. Right. Omdat we alleen blij kunnen zijn met iemand die echt bij ons past.

2. Eerlijk

Eerlijk zijn tegen jezelf en anderen is een basisvereiste voor een succesvolle zoektocht naar een partner. Omdat alleen degenen die eerlijk zeggen wat ze zoeken en wie ze zijn (met alle eigenaardigheden, wensen, etc.) daadwerkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Wat overtuigend klinkt, kan niet altijd als vanzelfsprekend worden beschouwd. Dit geldt nu al voor de profielfoto (gebruik alleen actuele foto’s zonder filters) alsook voor de informatie in het profiel (leeftijd, lengte, gewicht, hobby’s, persoonlijke beschrijving, kinderen) en de datingintenties (vaste relatie of vrijblijvend flirten). De andere persoon kan jouw aanvaarden zonder aan zichzelf te twijfelen, en eerlijk weigeren als hij niet geïnteresseerd is.

3. Karakter

Wat is er mis aan het uiten van je interesse in de ander? Als de ander even geïnteresseerd is, kan het geluk zijn beloop nemen. Dit omvat ook het beleefd en betrouwbaar beantwoorden van e-mails en andere berichten. En als dat de ander bang maakt, is hij ofwel niet geïnteresseerd of heeft hij een probleem met nabijheid. Beide zijn geen voorwaarde voor een gezonde relatie. De zogenaamde benching-tactiek laat ook zien dat de bedoelingen niet serieus zijn. Conclusie: mensen die serieus zijn spelen geen spelletjes!

4. Ervaren in relaties

Betrouwbare 50-plussers hebben minstens één relatie die vijf jaar of langer heeft geduurd. Als het steeds weer niet lukt, komt dat waarschijnlijk door overdreven verwachtingen en niet omdat de juiste persoon er niet is geweest.

 

Bron: Womenonline

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

gerelateerde artikelen

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé...

Hoe eerlijk zijn singles bij het maken van hun datingprofiel

Wie heeft er nog nooit een leugen vertelt aan zijn Crush tijdens het...

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

Corona belemmert seksualiteit van jongeren

Online daten en flirten blijkt geen alternatief voor jongeren tijdens de...

Zo ga je van vriendschap naar relatie

Ben je al jaren bevriend met iemand, maar voel je stiekem...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...