zorg goede relatie

Deze vier kenmerken verbinden mensen op relationeel vlak

Het verlangen naar liefde houdt nooit op, hoe oud we ook zijn – en vooral in de tweede helft van het leven is het leuk iemand te vinden om samen van momenten te genieten. Het zoeken en vinden van liefde hangt af van het vermogen van mensen om met elkaar om te gaan. Maar wat houden relationele vaardigheden precies in?

Hoewel het heel normaal is voor tieners en twintigers om dingen uit te proberen en zich te oriënteren bij het zoeken naar een partner, weten mensen van 50+ die in staat zijn tot relaties zeker wat goed voor hen is en wat er echt toe doet in een relatie. Hier vier kenmerken die mensen relationeel verbinden. Je bent …

1. Onafhankelijk

Mensen die een serieuze relatie willen zoeken iemand met wie ze een gelijkwaardig partnerschap kunnen aangaan. Je kunt jezelf realistisch inschatten en hebt geen overdreven verwachtingen. De andere mag niet beter zijn (bijvoorbeeld aantrekkelijker, beter verdienen), noch het geluk brengen dat je jezelf niet kunt geven. Daarom zoekt de persoon nooit naar Mr. of Mrs. Perfect, maar altijd naar Mr. of Mrs. Right. Omdat we alleen blij kunnen zijn met iemand die echt bij ons past.

2. Eerlijk

Eerlijk zijn tegen jezelf en anderen is een basisvereiste voor een succesvolle zoektocht naar een partner. Omdat alleen degenen die eerlijk zeggen wat ze zoeken en wie ze zijn (met alle eigenaardigheden, wensen, etc.) daadwerkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Wat overtuigend klinkt, kan niet altijd als vanzelfsprekend worden beschouwd. Dit geldt nu al voor de profielfoto (gebruik alleen actuele foto’s zonder filters) alsook voor de informatie in het profiel (leeftijd, lengte, gewicht, hobby’s, persoonlijke beschrijving, kinderen) en de datingintenties (vaste relatie of vrijblijvend flirten). De andere persoon kan jouw aanvaarden zonder aan zichzelf te twijfelen, en eerlijk weigeren als hij niet geïnteresseerd is.

3. Karakter

Wat is er mis aan het uiten van je interesse in de ander? Als de ander even geïnteresseerd is, kan het geluk zijn beloop nemen. Dit omvat ook het beleefd en betrouwbaar beantwoorden van e-mails en andere berichten. En als dat de ander bang maakt, is hij ofwel niet geïnteresseerd of heeft hij een probleem met nabijheid. Beide zijn geen voorwaarde voor een gezonde relatie. De zogenaamde benching-tactiek laat ook zien dat de bedoelingen niet serieus zijn. Conclusie: mensen die serieus zijn spelen geen spelletjes!

4. Ervaren in relaties

Betrouwbare 50-plussers hebben minstens één relatie die vijf jaar of langer heeft geduurd. Als het steeds weer niet lukt, komt dat waarschijnlijk door overdreven verwachtingen en niet omdat de juiste persoon er niet is geweest.

 

Bron: Womenonline

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.