relatie verlangens van man

Deze twee dingen bepalen of jij je ware liefde ontmoet

Je ware liefde ontmoeten, je eerste, de tweede, of zelfs de derde. We kunnen vaker in ons leven helemaal hoteldebotel verliefd zijn en ook meerdere grote liefdes ontmoeten. Maar hoe weet je nou of die ene liefde echt dé ware is? Plotseling ontmoet je dan toch the one. Waar dat vanaf hangt? Niet van de seks in ieder geval.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de keuze om een serieuze relatie aan te gaan niet afhangt van de ‘seks kwaliteit of hoe aantrekkelijk de ander is. Nee, het zijn twee andere factoren. Natuurlijk zijn de eerder genoemde zaken belangrijk maar het is niet datgene wat uiteindelijk bepalend is om serieus te worden in een relatie.

Timing

Wat dan wel? Timing en chemie. Het gaat er namelijk niet om of hij / zij  de juiste persoon is maar of hij / zij op het juiste moment daar is! Dit betekent overigens niet dat elke persoon deze plek kan vullen. Het betekent dat wanneer je voelt dat het tijd is om het single leven achter je te laten en je serieuzer wilt worden, je dit doet. Bijvoorbeeld door te gaan samenwonen of te trouwen.

Next level

Maar wanneer is iemand er klaar voor om de relatie naar een next level te brengen? En hoe weet je of iemand er klaar voor is? Ook timing. Mensen hebben allerlei verschillende ideeën en eigen ervaringen. Iedereen kiest zijn eigen pad. En op basis van al die gebeurtenissen en ervaringen maken we vervolgkeuzes. Hoe we over onze partner denken en hoe we de toekomst voor ons zien hangt af van wat we in ons verleden hebben meegemaakt.

Chemie

Chemie is hetgeen wat een relatie bindt. Zonder chemie geen begin en zonder timing geen gelukkig einde. Van chemie denken we allemaal dat het verminderd na een tijdje, maar dit kun je voorkomen door je relatie bijvoorbeeld mysterieus en spontaan te houden. Dat betekent dat jullie er samen aan moeten werken. Dat is de enige succesformule voor een spannende en levendige relatie. Zowel in de slaapkamer als daarbuiten.

Je ware liefde vinden? Het hangt dus allemaal af van timing en chemie. En mocht je dit hebben gevonden dan is dat pas het begin, want dan komt de uitdaging: deze combinatie vasthouden!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.