hitte

Deze tips helpen je de hete zomerdagen en klamme nachten door

Wanneer je wakker wordt denk je in de tropen te zijn beland, maar nee hoor, je ligt gewoon in je eigen bed! Want het is eindelijk zover, de zomer is aangebroken! De hitte brengt, behalve zomerpret, ook ongemakken met zich. Zo kom je bloedhete zomerdagen (en nachten) goed door!

  1. Sluit de hitte uit

In tropische landen weten ze er alles van: als de zon schijnt, sluit je de gordijnen. Op die manier houd je de hitte enigszins buiten. Dus sluit de gordijnen, en ramen, van je huis aan de zonkant en open de ramen aan de schaduwkant.

  1. Schaf een ventilator aan

Geen airconditioning (wie eigenlijk wel in Nederland?)? Schaf een ventilator aan (een kleine, maar intelligente investering). Een ventilator verbruikt relatief weinig stroom en brengt de nodige verkoeling. Neem de ventilator ’s avonds mee naar de slaapkamer en zet ‘m op een afstandje van je bed (niet te dichtbij want anders riskeer je een stijve nek).

  1. Ga voor katoenen en linnen kleding

Draag geen synthetische kleding maar ga voor natuurlijke materialen als katoen en linnen. Hetzelfde geldt voor je beddengoed. Geef de voorkeur aan katoenen lakens.

  1. Creëer een gunstig slaapklimaat

Niet alleen de hitte maar ook het lange zomerlicht houdt ons uit de slaap. Maak je slaapkamer zo donker mogelijk of wapen je met een slaapmasker. Een andere stoorzender in hete zomernachten zijn… muggen. Span zo nodig tijdelijke muggennetten (met klittenband) voor de vensters of ga voor een klamboe boven je bed.

  1. Gezonde eetgewoonten

Ook verkeerde eetgewoonten kunnen je uit je slaap halen. Omdat je daar, anders dan dat met hitte het geval is, wél invloed op hebt, is het zeker bij warm weer, verstandig om extra op te letten hoe en wat je eet. Zo zijn eiwitten belangrijk voor tryptofaan, een voedingsbestanddeel dat slaapbevorderend werkt. Ga ook voor mineralen, zoals magnesium voor kalmerend en (spier)ontspannend effect. Dit mineraal is onder meer te vinden in groene groenten en vis. Drink niet teveel alcohol en mijd koffie en sigaretten enkele uren voor het naar bed gaan. Vermijd verder te koude drankjes. Warme dranken als thee werken verkoelender omdat je ervan gaat transpireren waardoor de lichaamstemperatuur omlaag gaat.

  1. Houd het hoofd (handen en voeten) koel

Een oververhit gevoel kun je te lijf gaan door je polsen onder stromend koud water te houden. Ook een lauw voetenbadje brengt de lichaamstemperatuur omlaag. En een vochtige handdoek op je voorhoofd werkt verkoelend. Een vochtig handdoekje in je nek kan ook helpen.

  1. Mijd de zon en pas je ritme aan

Het is natuurlijk heerlijk dat het eindelijk zomer is, maar het is verstandig om op hete dagen de zon te mijden. Zoek op straat de schaduwkant op en ga, hoe verleidelijk het ook is, tijdens een hittegolf niet zonnen. Pas ook je ritme aan de temperaturen aan. Loop langzamer en vervang een sessie in de sportschool door een bezoekje aan het zwembad.

  1. Crèmes en medicijnen in de ijskast

Vergeet niet om je crèmes (en sommige medicijnen) in de ijskast te plaatsen om ze goed te houden. Ook oogpotloden en lippenstiften smelten bij hoge temperaturen en kunnen daarom beter op een koel plekje bewaard worden.

  1. Drink voldoende water

Houd de waterfles bij de hand! Tijdens extreme hitte transpireren we meer dan gewoonlijk en dat betekent: vochtverlies. Vul dat aan met voldoende water.

Bron: Trendstyle

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!