Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
hitte
28 juni 2019

Deze tips helpen je de hete zomerdagen en klamme nachten door

Wanneer je wakker wordt denk je in de tropen te zijn beland, maar nee hoor, je ligt gewoon in je eigen bed! Want het is eindelijk zover, de zomer is aangebroken! De hitte brengt, behalve zomerpret, ook ongemakken met zich. Zo kom je bloedhete zomerdagen (en nachten) goed door!

  1. Sluit de hitte uit

In tropische landen weten ze er alles van: als de zon schijnt, sluit je de gordijnen. Op die manier houd je de hitte enigszins buiten. Dus sluit de gordijnen, en ramen, van je huis aan de zonkant en open de ramen aan de schaduwkant.

  1. Schaf een ventilator aan

Geen airconditioning (wie eigenlijk wel in Nederland?)? Schaf een ventilator aan (een kleine, maar intelligente investering). Een ventilator verbruikt relatief weinig stroom en brengt de nodige verkoeling. Neem de ventilator ’s avonds mee naar de slaapkamer en zet ‘m op een afstandje van je bed (niet te dichtbij want anders riskeer je een stijve nek).

  1. Ga voor katoenen en linnen kleding

Draag geen synthetische kleding maar ga voor natuurlijke materialen als katoen en linnen. Hetzelfde geldt voor je beddengoed. Geef de voorkeur aan katoenen lakens.

  1. Creëer een gunstig slaapklimaat

Niet alleen de hitte maar ook het lange zomerlicht houdt ons uit de slaap. Maak je slaapkamer zo donker mogelijk of wapen je met een slaapmasker. Een andere stoorzender in hete zomernachten zijn… muggen. Span zo nodig tijdelijke muggennetten (met klittenband) voor de vensters of ga voor een klamboe boven je bed.

  1. Gezonde eetgewoonten

Ook verkeerde eetgewoonten kunnen je uit je slaap halen. Omdat je daar, anders dan dat met hitte het geval is, wél invloed op hebt, is het zeker bij warm weer, verstandig om extra op te letten hoe en wat je eet. Zo zijn eiwitten belangrijk voor tryptofaan, een voedingsbestanddeel dat slaapbevorderend werkt. Ga ook voor mineralen, zoals magnesium voor kalmerend en (spier)ontspannend effect. Dit mineraal is onder meer te vinden in groene groenten en vis. Drink niet teveel alcohol en mijd koffie en sigaretten enkele uren voor het naar bed gaan. Vermijd verder te koude drankjes. Warme dranken als thee werken verkoelender omdat je ervan gaat transpireren waardoor de lichaamstemperatuur omlaag gaat.

  1. Houd het hoofd (handen en voeten) koel

Een oververhit gevoel kun je te lijf gaan door je polsen onder stromend koud water te houden. Ook een lauw voetenbadje brengt de lichaamstemperatuur omlaag. En een vochtige handdoek op je voorhoofd werkt verkoelend. Een vochtig handdoekje in je nek kan ook helpen.

  1. Mijd de zon en pas je ritme aan

Het is natuurlijk heerlijk dat het eindelijk zomer is, maar het is verstandig om op hete dagen de zon te mijden. Zoek op straat de schaduwkant op en ga, hoe verleidelijk het ook is, tijdens een hittegolf niet zonnen. Pas ook je ritme aan de temperaturen aan. Loop langzamer en vervang een sessie in de sportschool door een bezoekje aan het zwembad.

  1. Crèmes en medicijnen in de ijskast

Vergeet niet om je crèmes (en sommige medicijnen) in de ijskast te plaatsen om ze goed te houden. Ook oogpotloden en lippenstiften smelten bij hoge temperaturen en kunnen daarom beter op een koel plekje bewaard worden.

  1. Drink voldoende water

Houd de waterfles bij de hand! Tijdens extreme hitte transpireren we meer dan gewoonlijk en dat betekent: vochtverlies. Vul dat aan met voldoende water.

Bron: Trendstyle

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Direct Wonen Huren

gerelateerde artikelen

Van binnen naar buiten!

egenwoordig brengen we het grootste deel van de dag door achter...

Wel of niet afspreken met je nieuwe vlam?

De overheid roept mensen op om uit elkaars buurt te blijven....

Gezonde start nieuwe jaar singles recept: preitaart

Lekker slank de januari maand in doe je met dit overheerlijke...

Singles Day: 5 redenen waarom single zijn gezond voor je is

Vandaag vieren we Singles Day! Daardoor kan je vandaag niet alleen...

Strakker in je vel: deze tips motiveren om te starten met sporten

Eigenlijk wil je best graag het sporten weer oppakken maar op...

singlessite gidsen

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

Condoom.nl