gebroken hart
11 January 2019

Deze tijd heb je nodig om over je ex heen te komen

Een relatiebreuk is altijd pijnlijk. Vooral als er kinderen in het spel zijn en vooral als de relatie heel lang heeft geduurd. Het kan soms jaren duren voor je daar echt over heen bent. Volgens relatie-experts is het uiteraard voor iedereen verschillend hoe veel tijd je nodig hebt, maar er zijn enkele richtlijnen.

Relatieduur

“Sommige mensen kennen misschien de regel dat de helft van de duur van de relatie de tijd is die je nodig hebt om over je ex heen te komen”, vertelt matchmaker Kat Haselkorn. “Voor sommigen kan zo’n regel helpen om hun leven weer structuur en helderheid te geven. Maar voor veel anderen is er helaas geen exacte tijdsduur op te plakken”, aldus Haselkorn. Bovendien: wie twintig jaar bij elkaar was, heeft vast geen tien jaar nodig om over een relatiebreuk heen te komen.

Wie het uitmaakt

Wat wel veel uitmaakt is wie het uitmaakte. “Als jij degene bent die een einde maakte aan de relatie, heb je meestal iets meer tijd gehad om te wennen aan het idee dat je geen koppel vormt met je partner. Een breuk is in het begin nooit makkelijk, maar jij hebt wel het voordeel dat je al enkele stappen verder bent dan je partner die onverwacht de breuk moet verwerken”, aldus de matchmaker.

Verder gaan

“Degene die het uitmaakt, heeft waarschijnlijk al maanden kunnen wennen aan de nieuwe situatie, waardoor die al veel verder in het genezingsproces zit en zelfs al klaar is om verder te gaan tegen de tijd dat je werkelijk uit elkaar gaat”, vertelt datingcoach en relatietherapeute Samantha Burns. “Meteen nadat je uit elkaar gaat een Tinderprofiel aanmaken? Helemaal niets om je over te schamen. Het kan zelfs net zijn wat je nodig hebt om het hoofdstuk met je ex af te sluiten en verder te gaan.”

Eigen behoeften

Het komt erop neer dat je vooral naar jezelf moet kijken. “Luister vooral naar je eigen behoeften. Als je je niet kan voorstellen dat je ooit nog met iemand zou daten, neem dan wat tijd voor jezelf. Misschien duurt het maanden, of jaren, maar tijd geneest echt alle wonden dus ooit zul je weer verliefd kunnen worden. Doe wat voor jou het best aanvoelt, of dat nu een dag is, drie weken, zes maanden of twee jaar is.”

Bron: Wel.nl

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Hazes en Westenberg definitief uit elkaar

We hebben er weer twee singles bij in Nederland want André...

Deze signalen vertellen je dat een nieuwe relatie in de problemen zit

Als je probeert te achterhalen of je bent waar je moet...

Vraag jezelf dit af wanneer je overweegt terug te gaan naar je ex

In de tijd vlak na de relatie over gaat, voel je...

Heel in 4 stappen je gebroken hart

Het beëindigen van een relatie is vaak pijnlijk en emotioneel. Het...

Einde relatie bezongen door Amy Winehouse

We hebben allemaal zo onze eigen manier om om te gaan...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie