relatiebureau voor singles

Deze stelletjes blijven het langst bij elkaar

Wanneer je halsoverkop verliefd wordt dan hoop je met heel je hart dat jullie voor eeuwig en altijd bij elkaar zullen blijven. Maar hoe weet je nou of je echt voor elkaar gemaakt bent? Professor Brian Ogolsky van de universiteit van Illinois nam relaties onder de loep en maakt verschil tussen vier soorten stellen, waarvan er eentje beduidend langer samen zou blijven.

Van bekvechten tot sociaal

Voor het onderzoek bestudeerde professor Ogolsky 376 liefdeskoppels van om en rond de twintig jaar, gedurende een periode van 9 maanden. Daarbij ontdekte hij vier types: dramatische koppels, bekvechtende koppels, sociaal betrokken koppels en zij waarbij alles rond hun partner draait.

Dramatische koppels

Meer dan één derde (34 procent) van de koppels behoorde tot deze groep. Deze koppels brengen het minste tijd met elkaar door, en kennen een meer stormachtige relatie dan de andere koppels.

Bekvechtende koppels

12 procent van de koppels werden geclassificeerd als dit type. Zij maken het meeste ruzie, maar hun relatie is wel standvastiger dan bij de koppels in de dramatische groep.

Sociaal betrokken koppels

Deze groep besloeg 19 procent van de koppels. Deze koppels staan constant met hun partner in contact via sociale media.

Op elkaar gefocuste koppels

Eén derde van de groep (precies 30 procent) bestond uit koppels die zich vooral op elkaar focussen. Zij vinden hun partner het belangrijkste in het leven.

Resultaten

Uit het onderzoek bleek dat de dramatische koppels het snelst uit elkaar gaan na de periode van negen maanden. Zij die hun partner het belangrijkste vonden hadden daarentegen de grootste kans om samen te blijven en eventueel te trouwen.

Wil dat zeggen dat je je partner moet dumpen omdat hij af en toe liever naar voetbal kijkt in plaats van te verdrinken in jouw ogen tijdens een diner bij kaarslicht of omdat je hem steeds op z’n donder moet geven omdat hij zijn schoenen laat rondslingeren? Misschien toch maar niet.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.