relatiebureau voor singles

Deze stelletjes blijven het langst bij elkaar

Wanneer je halsoverkop verliefd wordt dan hoop je met heel je hart dat jullie voor eeuwig en altijd bij elkaar zullen blijven. Maar hoe weet je nou of je echt voor elkaar gemaakt bent? Professor Brian Ogolsky van de universiteit van Illinois nam relaties onder de loep en maakt verschil tussen vier soorten stellen, waarvan er eentje beduidend langer samen zou blijven.

Van bekvechten tot sociaal

Voor het onderzoek bestudeerde professor Ogolsky 376 liefdeskoppels van om en rond de twintig jaar, gedurende een periode van 9 maanden. Daarbij ontdekte hij vier types: dramatische koppels, bekvechtende koppels, sociaal betrokken koppels en zij waarbij alles rond hun partner draait.

Dramatische koppels

Meer dan één derde (34 procent) van de koppels behoorde tot deze groep. Deze koppels brengen het minste tijd met elkaar door, en kennen een meer stormachtige relatie dan de andere koppels.

Bekvechtende koppels

12 procent van de koppels werden geclassificeerd als dit type. Zij maken het meeste ruzie, maar hun relatie is wel standvastiger dan bij de koppels in de dramatische groep.

Sociaal betrokken koppels

Deze groep besloeg 19 procent van de koppels. Deze koppels staan constant met hun partner in contact via sociale media.

Op elkaar gefocuste koppels

Eén derde van de groep (precies 30 procent) bestond uit koppels die zich vooral op elkaar focussen. Zij vinden hun partner het belangrijkste in het leven.

Resultaten

Uit het onderzoek bleek dat de dramatische koppels het snelst uit elkaar gaan na de periode van negen maanden. Zij die hun partner het belangrijkste vonden hadden daarentegen de grootste kans om samen te blijven en eventueel te trouwen.

Wil dat zeggen dat je je partner moet dumpen omdat hij af en toe liever naar voetbal kijkt in plaats van te verdrinken in jouw ogen tijdens een diner bij kaarslicht of omdat je hem steeds op z’n donder moet geven omdat hij zijn schoenen laat rondslingeren? Misschien toch maar niet.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.