gelukkig zijn

Deze slechte gewoontes moet je afleren voor je veertigste verjaardag

Slechte gewoonten zijn gemakkelijk aan te leren en moeilijk om van af te komen. De kans is groot dat je er op zijn minst een paar hebt opgebouwd in je twintiger jaren. Maar als je de 40 nadert, is het misschien tijd is om een ​​stap terug te doen en te beoordelen welke wijzigingen moeten worden doorgevoerd. Dit zijn de ongezonde gewoontes die je moet afleren voor je 40e verjaardag.

Crash Diëten
Als je op een vakantie gaat of er komt een feestje aan, kom je misschien in de verleiding om op dieet te gaan om snel wat kilo’s kwijt te raken. Maar een crash-dieet is een heel slecht idee, dus begin er niet aan.

De hele dag zitten
De hele dag zitten is schadelijk voor de gezondheid. Je hoeft geen intensieve training te doen of hard te lopen om actief en fit te blijven – zelfs wandelen kan wonderen doen aan je algemene humeur en gezondheid.

Nooit boeken lezen
We weten hoe gemakkelijk Netflix het voor je heeft gemaakt om te bingewatchen, maar je moet echt de tijd nemen om te lezen. Door te lezen kun je je brein scherp houden en onder andere de ziekte van Alzheimer voorkomen.

Het eten van een vetarm dieet
De tijd voor vetarme kazen en yoghurts is voorbij. Vette voedingsmiddelen hebben een aantal gezondheidsvoordelen die je niet wilt missen.

Kunstmatige zoetstoffen gebruiken
Sommige kunstmatige zoetstoffen kunnen het risico op diabetes type 2 verhogen. In plaats van kunstmatige zoetstoffen, probeer andere gezonde alternatieven.

Te laat opblijven
Je lichaam heeft slaap nodig. De gezondheidseffecten van slaapgebrek zijn eigenlijk behoorlijk verontrustend. Als je rond de 40 bent, merk je deze effecten sneller.

Maaltijden overslaan
Maaltijden overslaan is nooit een goed idee. Als je zelfs maar één maaltijd overslaat, kan deze je lichaam beschadigen. Je metabolisme zal dalen en je bloedsuikerspiegel fluctueert. Doe je lichaam een ​​plezier en eet consequent gedurende de dag.

Zuivel vermijden
Tenzij je allergisch of intolerant bent voor zuivel, is het vermijden ervan waarschijnlijk niet de gezonde oplossing die je denkt. Zuivelproducten zijn een van de belangrijkste voedingsbronnen van calcium. Calciuminname is vooral belangrijk in de aanloop naar de 40. Je botmassa begint af te nemen en als je deze niet met voldoende calcium aanvult, kun je een groter risico lopen op osteoporose of fracturen.

Niet rusten
We weten dat je het druk hebt. Maar neem af en toe tijd om te ontstressen en te ontspannen. Stress is slecht voor je. Dus neem de tijd om te relaxen om je te ontdoen van de dagelijkse beslommeringen.

Nooit stretchen na het trainen
Stretchen houdt je spieren flexibel, sterk en gezond, en helpt om je bewegingsbereik en vermogen tot ver in je oude dag te behouden. Houd je gewrichten mobiel en verzorgd door altijd te stretchen na je trainingen.

Calorieën tellen
Naarmate je ouder wordt, fluctueert je metabolisme. Er is een zeer reële mogelijkheid dat het langzamer gaat, omdat je hetzelfde aantal calorieën blijft tellen voor een andere stofwisseling. Omdat je metabolisme bepaalt hoeveel energie uit eten je dagelijks nodig hebt – en je metabolisme onvoorspelbaar verandert- is het tellen van calorieën zinloos. Het is beter te luisteren en te reageren op je hongerige signalen.

Koolhydraten verminderen
Vezels zijn een absolute must voor iedereen boven de 40. Deze oplosbare vezels worden vaak geconsumeerd in koolhydraten – volle granen zoals brood, pasta en haver zijn er rijk aan en moeten royaal worden gegeten. Als je de koolhydraten vermindert, zul je je waarschijnlijk echt moe voelen.

Binge Drinken
Je bent geen 20 meer. Je hebt je alcoholgebruik sindsdien waarschijnlijk een beetje verlaagd, al was het niet om gezondheidsredenen. Binge drinken wordt gekenmerkt als het nuttigen van 4 of meer drankjes voor vrouwen in de tijdspanne van twee uur. Stop ermee want je verkort je leven!

Veel frisdrank drinken
Frisdrank heeft geen enkele voedingswaarde, maar het bevat wel veel suiker. Als je het overdrijft, loop je het risico op diabetes, hartaandoeningen en andere chronische aandoeningen.

Niet genoeg water drinken
Voldoende water drinken is van belang voor de gezondheid. Zorg ervoor dat je genoeg drinkt. Water helpt om je spijsvertering te reguleren, wat helpt bij de opname van voedingsstoffen. Water wordt ook gebruikt in veel van de basisfuncties van het lichaam; hydratatie helpt om je organen soepel te laten werken.

Roken
Er is geen verkeerde tijd om met roken te stoppen. Maar als je bijna 40 bent, is het zeker tijd om te stoppen. Na slechts één dag stoppen met sigaretten, begint je risico op een hartaanval te verminderen. Na een jaar wordt het risico gehalveerd. Gezien alle andere leeftijdgerelateerde factoren die de gezondheidsrisico’s voor je hart verhogen, moet je nu echt de sigaretten laten staan.

Nooit naar de dokter gaan
Mensen negeren vaak om hun preventieve gezondheidszorg bij te houden en negeren ernstige symptomen omdat ze goedaardig lijken. Hoe sneller je reageert op gezondheidsprobleem, hoe beter. Bezoek je huisarts regelmatig, zodat hij of zij dingen als cholesterol, bloeddruk en longgezondheid, in de gaten kan houden.

Zonnebrandcrème vergeten
Wanneer je geen zonnebrandcrème op zet, riskeer je meer dan alleen rimpels. Door de zon kan het risico op huidkanker aanzienlijk toenemen. Vergeet het dus nooit!

De huidverzorging verwaarlozen
Je huid kan enorm profiteren van slechts een paar minuten verzorging per dag. Haal je make-up van je gezicht en was het daarna voordat je naar bed gaat. Ook in de ochtend moet je je gezicht wassen en een moisturizer gebruiken.

Bron: Women Online

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!