Je blijft jezelf afvragen: “Het is een beetje vroeg in de relatie om je zorgen te maken, nietwaar?” Je hebt tenslotte deze nieuwe persoon ontmoet en in veel opzichten gaat het goed tussen jullie. Maar toch, er zijn enkele subtiele (en sommige niet zo subtiele) redenen die ervoor zorgen dat je niet zeker weet of dit de beste relatie voor jou is. Als je probeert te achterhalen of je bent waar je moet zijn in termen van je romantische leven, overweeg dan de volgende aanwijzingen. Je nieuwe relatie kan in de problemen komen als …
1. Jullie twee veel conflicten ervaren
Conflicten zijn absoluut normaal in elke relatie. In feite is het vaak een bewijs van twee sterke en gezonde individuen die bereid zijn hun eigen verlangens en meningen te uiten. Maar vooral in het begin van een relatie zouden twee mensen het grootste deel van de tijd van zichzelf en van elkaar moeten genieten. De opgewonden, gepassioneerde, verliefde periode van een relatie is wanneer er meestal een zekere mate van gelukzaligheid is. Het is onmogelijk om deze idyllische gevoelens op lange termijn vol te houden, maar de meeste relaties die op weg zijn naar echt succes, beginnen met een “honeymoon” periode waarin elke persoon bereid is om veel van zijn of haar eigen voorkeuren op te geven in het belang van die van de ander. Dus als jullie al redelijk veel ruzie maken, dan is dat misschien reden tot bezorgdheid.
2. Je hebt soms problemen om contact met hem te krijgen
Tegenwoordig hebben we het allemaal druk, en weinigen van ons kunnen elk telefoontje, app-bericht of e-mail onmiddellijk beantwoorden. Maar als je het moeilijk hebt om je nieuwe partner regelmatig op te sporen of als je het gevoel krijgt dat hij je soms mijdt, dan is het misschien tijd om een wenkbrauw op te trekken. Nogmaals, in het begin van een relatie, zouden jullie tweeën er alles aan moeten doen om zoveel mogelijk bij elkaar te zijn en met elkaar te praten wanneer je maar kunt. Dus als een van jullie consequent het tegenovergestelde lijkt te voelen, dan is het waarschijnlijk niet de tijd om te wedden op de toekomst van de relatie.
3. Jaloezie steekt al zijn kop op
Aan de andere kant van het spectrum staat iemand die erop staat je elke seconde van de dag in de gaten te houden. Zoals we al zeiden, is het absoluut normaal om zoveel mogelijk samen te willen zijn. Maar als je begint te voelen dat al je bewegingen in de gaten worden gehouden, dat hij je controleert of dat je niet vertrouwd wordt om uit te gaan met vriendinnen, dan zijn dit belangrijke rode vlaggen. Jaloezie heeft menig relatie verwoest, en die jaloezie wordt na verloop van tijd vaak sterker. Als het nu al opduikt in deze relatie, moet je serieus nadenken over het verkennen van andere opties.
4. Je gaat nooit samen uit
Het zou je waarschijnlijk, in ieder geval een beetje, moeten storen als jij en je nieuwe partner nooit op date gaan. Natuurlijk kan het zijn dat jullie allebei huisgenoten zijn die graag op de bank kruipen en genieten van het prime-time aanbod van de avond. Maar er is een kans dat deze neiging om binnen te blijven is gebaseerd op meer dan een liefde voor afhaalmaaltijden. Het is waarschijnlijk een goed idee om in ieder geval de mogelijkheid te onderzoeken dat een van jullie niet samen met de ander in het openbaar gezien wil worden, of dat er niet veel bedachtzaamheid en investeringen worden gedaan om dingen verder te ontwikkelen. Als dat het geval is, dan is dat een echte reden tot bezorgdheid als het gaat om de gezondheid en toekomst van je relatie.
5. Een ex is in het beeld
We brengen allemaal relationele bagage mee naar een relatie. En het verkennen en aanpakken van deze bagage is een heel gezonde zaak voor partners om te doen, omdat ze elkaar beter leren kennen. Maar genoeg is genoeg. Als je partner niet kan stoppen over zijn ex te praten, haar naam ten sprake brengt of een verhaal over haar vertelt elke keer dat jullie samen zijn, dan is er wat aan de hand. Of je nieuwe partner moet verder gaan dan die oude relatie en zijn focus richten op wat jullie samen proberen op te bouwen, of jij moet verder gaan en iemand vinden die je onverdeelde aandacht zal schenken.
6. Er is een gebrek aan openheid
Natuurlijk bestaat er zoiets als te veel delen. Maar vooral als deze nieuwe relatie een toekomst heeft, is het belangrijk dat jullie open tegen elkaar zijn en je authentieke zelf laten zien. Kwetsbaarheid in een relatie zorgt voor intimiteit, wat absoluut cruciaal is als het gaat om het creëren van een sterke, diepe, liefdevolle verbinding. Als een van jullie te veel terughoudt, zal dit voorkomen dat deze intimiteit zich ontwikkelt en ook voorkomen dat jullie steeds dichterbij komen. Onderzoek dus of jullie twee steeds meer je innerlijke gedachten en gevoelens aan elkaar onthullen. Zo ja, dan is dat een goed teken voor de relatie. Zo niet, dan wordt het moeilijk om een diepe en zinvolle verbinding tot stand te brengen die blijvend is.
7. Je instinct zegt je dat je op je hoede moet zijn
Als een deel van jou voortdurend schreeuwt dat er iets niet klopt in je nieuwe relatie, dan is het extreem belangrijk dat je naar die stem luistert. Ja, soms kunnen onze innerlijke stemmen het bij het verkeerde eind hebben, vooral als we gemotiveerd worden door angst, onzekerheid of een andere negatieve emotie. Voordat je echter afwijst wat je instincten je vertellen, moet je op zijn minst er goed naar luisteren. Als ze het dan bij het verkeerde eind blijken te hebben, dan heb je op zijn minst geluisterd. Maar als je instinct zegt dat deze nieuwe relatie misschien in de problemen zit, en het blijkt correct te zijn, dan heb je jezelf veel hartzeer bespaard.
Bron: Womenonline