leugenaar ontmaskeren

Deze signalen ontmaskeren een leugenaar

Wanneer mensen nu kleine onwaarheden of grove leugens verkondigen, er zijn altijd signalen die hen verraden. Heb jij zo je twijfels over je vrienden of collega’s en vertrouw je het niet helemaal? Let dan aandachtig op deze signalen als je een leugenaar wilt ontmaskeren!

3 signalen van een leugenaar

1. Tegenstrijdige feiten
Let op de manier waarop de ‘verdachte’ tegen je kletst en vergelijk het met voorgaande conversaties. Als hij of zij veel sneller dan gewoonlijk praat, dan kan dat wijzen op een onwaarheid. Leugenaars oefenen en denken meer na over wat ze zeggen om zo te praten zoals iemand die de waarheid vertelt dat doet.

2. Vreemde lichaamstaal
Bestudeer de lichaamstaal van de verdachte: komt die persoon veel aan de neus of kruist die de armen? Bedekt hij of zij haar mond? Als dit abnormaal gedrag is voor die persoon, dan moet je heel waakzaam zijn. Leugenaars denken vaak te veel na om een ontspannen indruk te maken, wat zich net uit in erg onnatuurlijk gedrag.

3. Mening van anderen
Als je getuigen hebt, vraag ook aan de andere gesprekspartners of ze denken dat de ‘verdachte’ de waarheid spreekt. Mensen kunnen beter de waarheid van leugens onderscheiden als ze in een groep van minstens drie mensen zijn. Door het gesprek achteraf te bespreken met anderen, kun je een beter oordeel vellen en de leugen vanuit verschillende perspectieven bestuderen.

Betrap jij je vrienden of collega’s op leugens? Dan is het natuurlijk aan jou om te bepalen of je hem of haar hierop wilt aanspreken. Wil je weten waar mannen en vrouwen het meest over liegen? Dat lees je hier.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.