Ben jij één van de vele bioscoopbezoekers van Fifty Shades of Grey? En was jij best onder de indruk of dacht jij ook: “Dit moet beter kunnen! Is dit nu alles?” Jij was namelijk niet de enige teleurgestelde bioscoopganger. Het boek had onze eigen fantasie naar hogere hoogtes gebracht dan de acteurs in de film konden waarmaken.

Saai, saaier, saaist

Saai, saaier, saaist, dat was de conclusie in de meeste pers in Nederland, maar ook in België, na de première van ‘Fifty Shades of Grey’. Voor wie na de film zeker niet voorzien was in zijn honger, zijn er minimaal 5 sexy films op Netflix te vinden, die je niet zullen teleurstellen. Je kunt kijken of er nog bioscopen zijn waar ze draaien, als je graag uit gaat. Anders hoef je er niet eens voor uit je luie stoel te komen.

Deze sexy films overtreffen ’50 Shades’

1. Y tu mamá también

Deze Mexicaanse film uit 2001 volgt de reis van twee jonge mannen, die samen met de mooie Luisa op roadtrip vertrekken naar het Mexicaanse strand Boca del Cielo. Onderweg leren ze (elkaar) allerlei dingen over het leven, vriendschap en seks. Een erotische, mooi in beeld gebrachte roadmovie.

2. Shame

Shame (2011) vertelt het verhaal van de New Yorkse Brandon, een dertiger die kampt met een seksverslaving. Hij gelooft niet in relaties, en vult zijn dagen met porno kijken en anonieme seks. Daar moet noodgedwongen verandering in komen als op een dag zijn zus Sissy tijdelijk komt logeren. Spannende, onconventionele film die het taboethema seksverslaving durft aan te snijden.

3. I am love (Io Sono L’amore)

Dit sensuele Italiaanse drama uit 2009 speelt zich af in Milaan, ten midden van een rijke Italiaanse familie. De aristrocratische familie viert de verjaardag van de ‘pater familias’ in hun enorme landhuis in Milaan. Intriges en geheime liefdes laten naarmate de film vordert scheurtjes zien in deze schijnbaar perfecte familie.

4. Kaboom

De 18-jarige biseksuele Smith heeft last van vreemde dromen, wat al dan niet het gevolg is van hallucinogene koekjes. Dit bevreemdende, psychedelische én komische science-fictionverhaal uit 2010 vertelt het verhaal van een groep jongeren die volop bezig zijn met het ontdekken van seksualiteit en drugs. Een bizarre maar geen onaangename trip.

5. Like Water For Chocolate (Como Agua Para Chocolate)

Een passioneel romantisch drama (1992), gebaseerd op het gelijknamige boek van Laura Esquivel. Tita, wiens hart gebroken is, ontdekt dat ze letterlijk emoties kan toevoegen aan het eten dat ze klaarmaakt. Een poëtisch en tragisch verhaal, zonder dat het melig wordt. Ook de nodige humor ontbreekt niet.