cadeau aan geliefde

Deze romantiek slaat om in haat

Heb je geen idee hoe je romantisch moet zijn? Je hebt vast al het een en ander geprobeerd, maar als je een van de volgende pogingen hebt gedaan, dan ben je echt fout bezig. Het is vaak het inzicht in vrouwen dat ontbreekt, dat je stappen of bewegingen doet maken, die je beter achterwege had kunnen laten. Misschien is het nog niet te laat. Maar pas op. Laat romantiek niet omslaan in haat.

Romantiek niet van deze tijd?

Romantisch zijn is moeilijk. Maar wat is uberhaupt romantisch zijn tegenwoordig? Zorgen dat je vriendin niet in een plas loopt door je jas er op te leggen? Je bent toch zeker niet gek. Pas wel op met het aannemen van slecht advies van mensen die zien dat je hard probeert een meisje te krijgen en het maar niet lijkt te lukken. Vrouwen hebben namelijk meer ergernis richting zogenaamde romantische gebaren, dan dat ze het op prijs stellen. Bij vrouwen kan romantiek omslaan in haat.

1. Proberen de man van haar dromen te zijn

In eerste instantie lijkt het misschien mooi, ook voor haar. Je lijkt precies bij haar te passen, want je doet wat zij leuk vindt. Je denkt haar droomman te zijn. Maar je bent natuurlijk niet wie je voordoet te zijn. Je probeert haar over te halen jou leuk te vinden. Zij zal snel een hekel aan je krijgen omdat in no time zal blijken dat je helemaal niet bent wie ze dacht dat je was. Chemie is er wel of niet, dat kun je niet afdwingen. Dat wordt griezelig.

2. Voor haar kleren kopen

Je wilt toch niets liever dan dat je meisje er mooi en sexy uitziet wanneer ze met jou op straat loopt. Jij wilt met haar pronken. Je kunt mooie kleren voor haar kopen, zodat ze nog sexier oogt. Hier zit een groot risico in omdat je vriendin haar eigen smaak heeft en goed weet wat ze wil, zeker als het lingerie betreft. Koop maar eens zonder te pakken een goede bh, dat valt als vrouw al niet mee, laat staan dat jouw vriend dat gaat proberen. Geef eventueel een gift card, dat heeft minder risico factoren.

3. Geen nee willen horen

In films waar een mannelijke hoofdrol speler wordt afgewezen,  gaat deze vaak te lang door om toch die vrouw van dromen over te halen iets met hem te beginnen. Vaak wordt groot geschud ingezet om dit voor elkaar te krijgen in de hoop dat ze over stag gaat.  Wij kunnen je vertellen dat het niet willen horen van een nee niet romantisch is, het is zelfs erg vervelend.  Heeft iemand je afgewezen, dan voelt die persoon in kwestie zich daar vaak ook al niet prettig bij. Wanneer ze je subtiel afwijst, dan is dat ook een afwijzing. Of heb je liever dat ze stad en land bij elkaar schreeuwt om jou haar nee duidelijk te maken? Ik denk het niet. Accepteer het.

4. Veel te snel gaan

Wanneer je een romantische verhouding met iemand bent begonnen en het is nog pril, dan is het goed om nog wat gevoelens voor jezelf te houden. Natuurlijk houden vrouwen van wat aandacht. Maar vrouwen houden ook van wat lucht om zich heen en van hun vrijheid. Wanneer ze volledig overladen worden door complimenten, nog even een whatsapp voor slapen gaan, ook maar een whatsapp bij het wakker worden, dan schrikt haar dat af. Het voelt te snel beklemmend.

Misschien denk je dat dit juist niet past bij wat je over relaties gehoord hebt, maar de waarheid is dat sommige vrouwen ongelooflijk afschrikken van een te aanhankelijk vriendje bij het begin van een relatie. Genegenheid tonen mag, maar er moet een beetje balans zijn.

5. “Wil je de moeder van mijn kinderen zijn?”

In een romantische film van vroeger zou deze vraag best passen. Wanneer je als man vrij vroeg tijdens het daten dit soort uitspraken gaat doen, dan heb je grote kans dat zij in ieder geval niet de moeder van jouw kinderen gaat worden. Voor een vrouw die volop aan het genieten is, moet je niet meteen aankomen met een gezin en kinderen, dat klinkt als een soort gevangenisstraf. Niet dat vrouwen geen kinderen willen, maar laat ze dat eerst voor zichzelf maar helder krijgen voordat de wens van vaderschap, zijn kinderwens, zo nadrukkelijk geuit is.

6. Iemand claimen

Soms heb je jongens die je vrij snel gaan claimen als hun vriendin, ook na een paar afspraakjes. Dat is niet romantisch. Het is opdingerig en arrogant. De onderliggende irritatie is dat de mannen zich niets moeten wijsmaken. Pas nadat ze echt aan hun vriendin gevraagd hebben of er liefde in het spel is, dan kun je iets daarvan aan de buitenwereld tonen.

7. Iets huishoudelijk kopen

Je bent al iets verder en je woont al samen, dan heb je nog steeds veel valkuilen. Denk je haar op haar verjaardag blij te maken met een nieuwe stofzuiger, dan heb je het goed mis. Het is verre van romantisch om een huishoudelijk product cadeau te doen op bijzondere dagen. Daar knappen vrouwen op af. Kom een paar dagen later met een goede stofzuiger, dat zal positiever beloond worden.

Goed gevoel voor humor

Tenslotte, een vrouw vindt het prettig als jij jezelf bent en als je goed voor jezelf zorgt. Dan mag je best eens bloemen meebrengen en chocolaatjes, maar vooral een goed gevoel voor humor. Als man moet je vooral niet denken dat vrouwen pas tevreden zijn als het heel bijzonder is of heel veel. Wanneer dat wel zo lijkt, dan loop je achter het verkeerde meisje aan.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.