geld

Deze mannen werden miljonair met een datingsite

Vandaag de dag is het niet zo eenvoudig meer om nog veel geld te verdienen in de datingwereld. Op zich niet vreemd, want de markt voor relatiebemiddeling is minder groot dan het aantal alleenstaanden in Nederland doet vermoeden. Maar ooit was dat toch anders!

2,7 miljoen singles

De meest recente cijfers van het CBS laten zien dat er ruwweg 2,7 miljoen alleenstaanden zijn, van wie er 1,3 miljoen actief of latent op zoek zijn naar een relatie. Hoeveel dat precies oplevert is onduidelijk, omdat slechts weinig marktpartijen cijfers naar buiten brengen. Het economisch bureau van ING schat dat er ‘tussen 25 en 45 miljoen euro’ omgaat in de Nederlandse datingindustrie, inclusief websites, apps en koppelaars.

Dating miljonairs

Valt toch een beetje tegen. Tot een paar jaar geleden ging het er heel anders aan toe bij de acquisitie van de toen grote datingsites. Dat heeft zelfs een aantal Nederlandse datingmiljonairs opgeleverd. We sommen ze even voor je op.

Chris van Tuijl

De grootste, die 21 miljoen euro binnenharkte bij de verkoop van Relatieplanet aan TMG.

René Essink

Cashte in 2004 ‘enkele miljoenen’ met de verkoop van Onehello aan RSVP. Drie jaar later nam Relatieplanet het zieltogende Onehello over.

Rob Koster en Nathan Skwortsow

Konden hun Lexa in 2006 aan het Franse Meetic koppelen voor 11 miljoen euro.

Herman Heinsbroek

Minder gelukkig in de liefde: moest Loveisonline na een jaar van continu bijstorten opheffen.

Bron: Quotenet

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam