cruciale fouten datingprofiel

Deze leugens worden het meest opgedist op datingapps

Eerlijkheid en vertrouwen zijn de bouwstenen in een relatie, maar daten anno nu verloopt alles behalve transparant. Je laat je van de beste kant zien en als je daarvoor je een leugentje om bestwil moet vertellen… so be it. Professoren aan de universiteiten van Stanford en Oregon, kwamen tot de conclusie dat de meeste mensen op datingapps niet altijd goudeerlijk zijn. Ze onderzochten welke smoezen het meest worden gebruikt op datingapps Tinder, Badoo en Happn. En geloof ons: ook jij hebt je schuldig gemaakt aan deze leugentjes!

Muziekgenre

Heb je ooit gedaan alsof je van een bepaalde muziekgenre houdt, alleen maar omdat je Tinder-match fan is? Dan ben je niet de enige! Eén derde van de onderzochte berichten bevatte zogeheten ‘zelfpresentatie leugens’. Zulke smoesjes worden gebruikt om een stuk interessanter over te komen.

Afspraakjes vermijden

Als datende singles iemand niet ziet zitten, vermijden we zo’n afspraakje door middel van een leugentje. “Ik heb geen tijd” is de meest gebruikte smoes, maar ook een vermoeiende werkdag of een ruzie met familie of vrienden staan op het lijstje.

Afwijzing

Ook een date afzeggen gebeurt het liefst met een creatieve smoes om de afwijzing te verzachten. We willen namelijk de opties open houden, maar ook de pijn voor de andere partij verzachten. “Binnenkort heb ik meer tijd” en “Ik zou willen dat ik kon” zijn populaire white lies in deze categorie.

Te laat

Ook als er een afspraakje op de planning staat, worden leugentjes verteld. Veel mensen zeggen dat zij “er bijna zijn” of “onderweg zijn”, terwijl ze in werkelijkheid nog hun tanden staan te poetsen. Herkenbaar?

Bron. Ze.nl

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam