kleurentest

Deze kleur past jou het minst

Vaak is het maken van keuze er een van afstrepen wat het niet is. Je beroepskeuze op de middelbare. Je lievelingseten, je lievelingskleding, je lievelingsboek. Zo geldt dat ook voor je lievelingskleur. Als iets je voorkeur kan hebben, kan iets ook juist jouw afkeur hebben. Dit geldt ook voor kleuren.

Deze kleur past jou het minst

Net werd beroepskeuze al genoemd. Stel dat je niet meer de jongste bent en je eigenlijk nog steeds niet weet wat je wil worden. Dat je gewoon niet goed kunt focussen. Dat afgeleid zijn, echt bij jou hoort. Dan houd je vast niet van de kleur geel, zegt Anne-Lies Sam van Bloei in een blog. Geel is namelijk de kleur van doelgericht zijn en weten wat je wilt. Jezelf doelen stellen en geconcentreerd aan de slag gaan.

Loop alle kleuren eens langs 

Sommige kleuren staan je dus wel eens tegen zoals andere mensen je ook wel eens tegen kunnen staan. Dat kan soms zijn omdat je best iets zou willen hebben van die andere persoon of van die andere kleur, maar waarvan jij weet dat jij daar niet zo goed in ben. Wat zouden andere kleuren wel voor je kunnen betekenn bij je persoonlijke wensen en bij het behalen van je doelen? Loop de kleuren eens door en je weet waarom die jou tegenstaan. Anne-Lies heeft bij iedere kleur een paar voorbeelden van karakter trekken.

Hou je niet van rood?

Annelies vraagt zich afoog je niet van rood houdt, dan ben je vast niet daadkrachtig. Dan loop je niet over van pit en energie. Als je van rood houdt zie je namelijk wel kansen en pak je door. Extravert is dan je houding en je bent heel aards. Je hebt lef en je bent soms meer van eerst doen en dan pas denken.

Hou je niet van groen?

Groen is de kleur van harmonie en van rust, van ontspanning en het leven graag nemen zoals het komt. Van evenwicht en van veel medeleven. Kan jij eigenlijk wel een beetje groen gebruiken?

Hou je niet van blauw?
Blauw is o.a. de kleur van communiceren, dromen, plannen maken en van vertrouwen hebben in het leven. Blauw is de kleur van rust en overgave. Waar zou een beetje blauw jou goed doen?

Hou je niet van wit?
Wit is de kleur van zichtbaar zijn en jezelf laten zien. Van rust, nieuwe wegen en van mogelijkheden. Van vergeven en van reflectie. Waar kan wit jou bij helpen?

Hou je niet van roze?
Roze gaat over zachtheid, vrouwelijkheid, kwetsbaar zijn en van afhankelijkheid. Roze is de kleur van loslaten en van onvoorwaardelijke liefde. Waar mag het bij jou wel wat zachter en kan jij wel wat roze gebruiken?

Hou je niet van geel?
Geel is de kleur van besluitvaardig zijn. Doelen behalen en van centraal staan. Geel durft het podium te pakken en zichtbaar te zijn. Op welk vlak in je leven zou een beetje meer geel je niet misstaan?

Hou je niet van paars?

Paars is de kleur van weloverwogen zijn, transformatie, visie hebben en vol zijn van spiritualiteit. Waar zou jij wel een beetje meer paars bij kunnen gebruiken?

Hou je niet van oranje?

Oranje is dé kleur van samen zijn en gezelligheid, over je diepste gevoelens praten, enthousiasme en toewijding. Kun jij goed naar jezelf luisteren? Waar kan een beetje meer oranje jou in beweging brengen?

Hou je niet van turkoois?
Turkoois is de kleur van naar je hart luisteren en daar gehoor aan geven. Van luisteren, spontaniteit, onafhankelijkheid, spelen en niet alles te serieus nemen. Waar kan turkoois jou verder mee helpen?

Kun je wel iets van een andere kleur gebruiken?

Is het misschien een idee, met deze kennis op zak, dat je eens een andere kleur toepast, toelaat in je gedachten. Zoals je soms ook mensen een kans moet geven dichter bij jou te komen. Bedenk wat je zou willen, waar je op uit wilt komen, waar je iets meer van zou willen hebben en probeer dat te verkrijgen door je kleurenpallet te verruimen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.