lippenstift kleuren

Deze delen van ons lichaam vinden wij erotisch

De voeten zijn het minst erotische deel van het menselijk lichaam. Dat is het besluit van een groep neurowetenschappers die de link tussen seks en het brein bestudeerden, meldt de Daily Mail. De meest aantrekkelijke plekjes bleken de geslachtsdelen, lippen, oren en schouderbladen te zijn.

Opvallend consistent

Voor het onderzoek ondervroegen wetenschappers van de Bangor University en de University of Wiwatersrand in Johannesburg 800 mensen in het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika. Hun antwoorden waren opvallend consistent, met weinig variatie door ras, geslacht of seksuele oriëntatie.

Delen van zelfde erogene zones

‘Daaruit leren we dat we allemaal dezelfde erogene zones delen, of toch minstens in twee verschillende continenten’, aldus professor Turnbull. ‘Het is aangeboren, ingebakken en dus niet gebaseerd op de cultuur of je ervaringen.’

Voeten

Het onderzoeksteam stelde vast dat voeten op vlak van seksuele aantrekkelijkheid het minst goed scoorden van alle 41 lichaamsdelen. Dat weerlegt de traditionele theorie die stelt dat voeten een sensuele verbinding hebben met de geslachtsdelen.

Ook knieschijven bleken maar weinig mensen te kunnen opwinden, in tegenstelling tot de lippen, oren, schouderbladen en de binnenkant van de dijen. Maar de meest erotische lichaamsdelen waren natuurlijk de geslachtsdelen.

Man versus vrouw

Opvallend was ook de mannelijke voorliefde voor de achterkant van de benen en de handen, terwijl de seksdrift van vrouwen daarbij onbewogen bleef.

Een andere vaststelling was dat mannen bijna evenveel erogene zones hebben als vrouwen. ‘Heel wat mensen denken dat het lichaam van een vrouw vol erogene zones zit, terwijl mannen er maar een hebben: de geslachtsdelen’, aldus professor Turnbull aan de ‘Observer’. ‘Maar dat is duidelijk niet het geval, het is vrij gelijkaardig.’

Seksuele respons

Dankzij de bevindingen veronderstellen de wetenschappers ook dat de seksuele respons door een ander deel van het brein gecontroleerd wordt dan het gevoel van aanraking. ‘Waarschijnlijk wordt de seksuele respons gecontroleerd door de insula, al wordt het moeilijk om die vermoedens te bevestigen.’

De resultaten van de studie over de meest erotische lichaamsdelen werden gepubliceerd in het vakblad Cortex.

Bij vrouwen
1. Mond en lippen: 7,9 op 10
2. Hals: 7,5 op 10
3. Borsten en tepels: 7,3 op 10
4. Kont: 4,5 op 10
5. Heupen: 3,5 op 10

Bij mannen
1. Mond en lippen: 7 op 10
2. Binnenkant van de dijen: 5,8 op 10
3. Hals: 5,6 op 10
4. Tepels: 4,8 op 10
5. Onderrug: 2,8 op 10

Bron: AD

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.