bruiloft

Deze beroepen bieden meeste kans op huwelijk met collega

We brengen heel wat uurtjes op ons werk door met z’n allen. Geen wonder dat daar geregeld prachtige, gepassioneerde en mooie romances opbloeien. Maar in welk beroep loop je nou de meest kans om je toekomstige echtgeno(o)t(e) te ontmoeten?

Huwelijksbootje

Daar waren ze bij The Washington Post ook nieuwsgierig naar en deden daarom wat onderzoek. De krant zocht een samenwerking met Priceonomics om de data van maar liefst 40 miljoen stellen te analyseren. Het doel was natuurlijk om na te gaan bij welke beroepen de meeste mensen in het huwelijksbootje stappen met een collega.

Boerenliefde

En wat blijkt? Het zijn voornamelijk werknemers in de landbouw (27%) en boeren (20%) die werk en het liefdesavontuur weten te combineren. Daarnaast zoeken ook behoorlijk wat artsen en chirurgen, werknemers in de gamesector, lodging managers, docenten en advocaten hun huwelijkspartner op de werkvloer uit.

De complete top 10 vind je hieronder:

liefde werkvloer echtgenoot

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.