vreemdgaan sociaal financieel

Deze banen leveren de meeste swipes naar rechts op

Daten is tegenwoordig geen simpele exercitie meer. Met de komst van dating apps zijn we een stuk kritischer geworden, in de hoop om de perfecte partner te vinden. En blijkbaar schijnt zijn of haar baan ook nog eens belangrijk te zijn.

Swipen

Als je een dating app gebruikt om ‘het dekseltje op jouw potje’ te vinden, dan weet je hoe snel je kunt oordelen. Op basis van een paar foto’s en een korte biografie, maken we in enkele seconden een aanname. Dit zorgt ervoor dat we naar links of naar rechts swipen.

Baan

Maar er is ook nog iets anders dat we meenemen in onze beslissing. Blijkbaar speelt werk ook een belangrijke rol. Volgens een nieuw onderzoek van Badoo, kunnen we ons tot bepaalde beroepen meer aangetrokken voelen dan andere. De deelnemers waren tussen de 18 en 30 jaar oud en het lijkt erop dat zij de voorkeur geven aan meer praktische beroepen. Dit is hun top 5:

Mannen:

  1. Kunstenaar
  2. Marketeer
  3. Ondernemer
  4. Ingenieur
  5. Chefkok

Vrouwen:

  1. Lerares
  2. Ondernemer
  3. Advocaat
  4. Verpleegkundige
  5. Kapster

Tinder

Het is echter een ander verhaal als je met de mensen achter Tinder praat. Hun recente studie toonde aan dat de topbaan voor mannen een piloot is en voor vrouwen een fysiotherapeut. Enne, om je nog meer te verwarren. De gegevens van Match.com hebben weer andere uitkomsten. Zo beweert de website dat de meest aantrekkelijke mannen artsen zijn en de meest aantrekkelijke vrouwen zijn freelancers.

Bron: Marie Claire

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam