gratis daten voor singles

Deze app maakt daten veiliger voor vrouwen

De app SafeDate stuurt je beste vrienden of familie automatisch een berichtje als een date verkeerd afloopt. Dit is hoe het werkt.

Date veiliger met SafeDate

Daten is leuk, maar kan ook onveilig zijn. Zeker vrouwen bevinden zich vaak in een onveilige positie als ze een man voor het eerst ontmoeten. Het is daarom altijd slim om voor een date iemand te laten weten waar en met wie je bent, en dat je een berichtje stuurt als de date is afgelopen. Door de app SafeDate hoeft dat niet meer; de applicatie stuurt enkel een berichtje als er iets mis is.

Details date

Het idee is dat je in de app details van een komende date opgeeft. Denk aan een starttijd, eindtijd en locatie. Ook vul je in met wie je op een date gaat. Dat kan via je contacten, maar ook door een naam, telefoonnummer, e-mailadres, gebruikersnaam in de dating-app of foto toe te voegen.

Safe matches

Daarna voeg je ‘Safe Mates’ toe. Safe Mates zijn vrienden of familie die je vertrouwt en die in actie komen als er iets mis met je is. Deze mensen krijgen enkel een berichtje als er daadwerkelijk iets verkeerd is gegaan met de date. Je stelt zelf een ‘Safe Time’ in. Als je voor die tijd in de applicatie niet aangeeft dat de date veilig is verlopen, dan krijgen je Safe Mates een berichtje met alle details over de date.

Inchecken

Check je op tijd in binnen de app, dan krijgt niemand een berichtje. Je moet natuurlijk niet vergeten om op tijd in te checken, maar de app stuurt je een notificatie als de tijd dreigt af te lopen.

Killing Kittens

De app is gemaakt door Killing Kittens Limited. Dit bedrijf staat onder andere bekend om seksfeesten waarbij de vrouw centraal staat. De app is voornamelijk bedoeld als middel voor vrouwen om zich veiliger te voelen bij het daten.

Veilig daten

Toch kan de app natuurlijk door iedereen worden gebruikt die zich op een of andere manier onveilig voelt tijdens het daten, maar geen behoefte heeft om details van deze afspraakjes met anderen te delen. De app is hier gratis te downloaden in de App Store.

Bron: Iphoned

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam