Deze airline beschermt vrouwen tegen manspreading

Vliegtuigstoelen zijn sowieso al niet ruim, maar wat als je op de koop toe ook geconfronteerd wordt met het fenomeen ‘manspreading’ tijdens een vlucht? De Indiase vliegtuigmaatschappij Vistara schiet vrouwen te hulp.

Manspreading

Je zal als vrouwelijke vliegtuigpassagier maar geklemd zitten tussen twee mannen die hun knieën graag wat vrijheid geven, het fenomeen dat manspreading werd gedoopt. Volgens Vistara niet alleen een probleem op openbaar vervoer, want sinds enige tijd biedt de vliegtuigmaatschappij een nieuwe dienst aan, die garandeert dat vrouwen die solo reizen nooit de middelste stoel worden toegewezen, maar ofwel een plaatsje aan het raam ofwel aan het gangpad, ook al geven ze zelf geen voorkeur door.

Solo reizigsters

De maatregel maakt deel uit van een groter programma om vrouwen die solo reizen beter te assisteren. Zo is er ook personeel aanwezig bij de bagageband om vrouwen te helpen indien nodig en om een taxi te reserveren, zo wordt #VistaraWomanFlyer gepromoot op de website. De dienst is voorlopig enkel beschikbaar voor binnenlandse vluchten, maar de vliegtuigmaatschappij denkt eraan om die uit te breiden naar alle vluchten.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!