Heel wat vrouwen halen op het gebied van mode hun inspiratie uit modemagazines. Maar voel jij je ook geregeld geïntimideerd door die ultra slanke modellen terwijl jij maatje 40 of meer hebt? Denk je dat jij die kleren nooit zult kunnen aantrekken? Dan heb je het mis. Deze 7 mode mythes kun je vergeten. Ze mogen voortaan de prullenbak in.

Mythe 1: Sommige kleren kan je alleen maar dragen als je lang én slank bent.
Ja, ieder vrouwenlichaam is anders maar dat wil nog niet zeggen dat een bepaalde kledingstijl niet bij jou past. In 90 procent van de gevallen ligt het dan ook aan het kledingstuk (foute kleur, slechte snit, rare details) en niet aan jouw lichaam. Zelfs als ‘volslanke’ vrouw kan jij stralen in een crop top. Het bewijs vind je hier.

Mythe 2: Een opvallende print past alleen maar bij volslanke dames.
Laat je niet meer foppen door dit flauwe excuus: wanneer een print mooi en goed is, past hij ook aan jou! En ja, daarmee bedoelen we ook horizontale strepen.

Mythe 3: Je krijgt waarvoor je betaalt.
De prijs van een kledingstuk is niet noodzakelijk een kwaliteitsindicatie. Heel wat modeketens en -ontwerpers bepalen hun prijs niet door de materialen die ze gebruiken, maar denken na over hoeveel jij als klant ervoor zou willen betalen. Het is dus aan jou om te weten welke kledingstukken het waard zijn en welke niet en dat vraagt heel wat ervaring. Zo moet je leren welke stoffen kwalitatief zijn en welke snel verslijten. Niet gemakkelijk, maar eenmaal je het weet wel erg handig.

Mythe 4: Je trouwjurk moet minstens xxx(xx) euro kosten.
De dag waarop je trouwt is speciaal en je wilt er dan ook zo goed mogelijk uitzien. Natuurlijk hoort daar ook een mooie jurk bij, maar de prijs die jij ervoor wilt betalen, bepaal je natuurlijk zelf. Het is jouw trouw en jij beslist wat je aantrekt.

Mythe 5: Je taille accentueren doe je door een riem rond je middel te dragen.
Hoewel een riem een makkelijke oplossing is om het smalste deel van je lichaam in de kijker te zetten, is het niet de enige mogelijkheid. Er zijn nog tal van andere trucjes om je rondingen te accentueren. Zo kan je kiezen voor een blouse die net onder je borst spant of is color blocking een ideale oplossing. Door bijvoorbeeld een wit kleed en zwarte leren jas te dragen, creëer je een prachtig contrast.

Mythe 6: je moet investeren in tijdloze stukken.
“Fashion fades, style is eternal” kan je hier en daar wel al eens lezen. Stijlvolle kledij wordt dan ook al snel geassocieerd met tijdloze stukken en daar moet je volgens heel wat modekenners in investeren. Het feit is echter dat je moet investeren in de dingen die jij echt wilt en ook effectief zult dragen. Geen zin in een little black dress? Je staat even prachtig met een andere jurk!

Mythe 7: Hakken zijn stijlvol, platte schoenen niet.
Het is een feit dat hakken ervoor zorgen dat je je lichaam mooi recht en je benen langer maken, maar wanneer je voor geen meter kunt lopen op die naaldhakken, is het een optie die je maar beter links laat liggen. Sneakers, ballerina’s of platte botten kunnen bovendien even mooi zijn en zijn tien keer gemakkelijker.