tips scheiden financieel

Deze 5 0’s leiden tot een relatiebreuk

Enig idee waarom je vorige relatie is mislukt? Behalve natuurlijk dat het allemaal aan die ex van je lag… heb jij er misschien ook wel een aandeel(tje) in gehad. Als je jezelf herkent in deze vijf O’s dan is die kans aanzienlijk.

Onzeker

De O van onzeker. Onzekere mensen hebben veel bevestiging nodig. En niet alleen op het werk of bij vrienden en familie maar vooral binnen een relatie. Wanneer je een nieuwe relatie begint en je bent van nature nogal onzeker dan legt dit een behoorlijke druk bij je nieuwe partner. Hij of zij moet je meer dan regelmatig bevestigen in zijn of haar liefde voor jou, dat je écht wel aantrekkelijk bent, én lief én gezellig én.. nou ja, vul maar in. Niet iedere kersverse relatie is bestand tegen onzekerheid.

Ongelijkwaardig

Als je je heel erg afhankelijk en onzeker opstelt in een  relatie (ook al is het alleen maar in emotionele zin) dan ontstaat er vanaf het begin een ongelijkwaardige situatie. Je kunt het vergelijken met de ‘hulpbehoevende’ en de ‘hulpverstrekkende’ rollen die je ook ziet in de zorg. Degene die sterk in z’n schoenen staat en zelfverzekerd overkomt trekt vaak de kar in de relatie. De initiatieven komen vrijwel altijd van hem of haar en de ander volgt. Een relatie die ongelijkwaardig begint heeft niet zoveel kans van slagen.

Onaantrekkelijk

Mensen die onzeker zijn, overal altijd over twijfelen, veel bevestiging nodig hebben in de relatie worden vaak niet aantrekkelijk gevonden. Iemand die als een ‘hondje achter je aanloopt’ en overal ‘ja en amen op zegt’ vinden de meeste mensen binnen de kortste keren strontvervelend en saai. Een beetje initiatief, tegengas en een eigen mening plus dito leven wordt op prijs gesteld. Wil je dat je nieuwe partner jou echt aantrekkelijk blijft vinden? Behoud dan naast jullie gezamenlijke leven ook een stukje eigen leven.

Onbelangrijk

Vind jij jouw mening eigenlijk altijd minder belangrijk dan die van een ander? Cijfer jij jezelf graag weg voor anderen en zorg je graag voor iemand? Dat kan je uitleggen als bescheidenheid en zorgzaamheid maar het kan ook zijn dat jij jezelf niet belangrijk genoeg vindt. Ook jij mag gezien en gehoord worden, zeker binnen een intieme relatie. Jouw mening weegt net zo zwaar als die van je partner, dus als jij jezelf continue blijft wegcijferen dan geef je de ander ook alle ruimte om over je heen te lopen. Niet echt wenselijk voor een bevredigende relatie.

Ongeloofwaardig

Ben je bang om conflicten aan te gaan? Vind je het ontzettend belangrijk om altijd de goede lieve vrede te bewaren in een relatie? Dan geef je jezelf niet echt. Niet helemaal. Want iedereen is weleens boos, geïrriteerd of heeft een slechte dag. Ook jij. Als jij altijd het zonnetje in huis bent en nooit een off day hebt, dan ben je op den duur ongeloofwaardig. En ook dat komt een relatie niet ten goede. Daar moet je, zonder voorbehoud, jezelf kunnen zijn.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.