tips scheiden financieel

Deze 5 0’s leiden tot een relatiebreuk

Enig idee waarom je vorige relatie is mislukt? Behalve natuurlijk dat het allemaal aan die ex van je lag… heb jij er misschien ook wel een aandeel(tje) in gehad. Als je jezelf herkent in deze vijf O’s dan is die kans aanzienlijk.

Onzeker

De O van onzeker. Onzekere mensen hebben veel bevestiging nodig. En niet alleen op het werk of bij vrienden en familie maar vooral binnen een relatie. Wanneer je een nieuwe relatie begint en je bent van nature nogal onzeker dan legt dit een behoorlijke druk bij je nieuwe partner. Hij of zij moet je meer dan regelmatig bevestigen in zijn of haar liefde voor jou, dat je écht wel aantrekkelijk bent, én lief én gezellig én.. nou ja, vul maar in. Niet iedere kersverse relatie is bestand tegen onzekerheid.

Ongelijkwaardig

Als je je heel erg afhankelijk en onzeker opstelt in een  relatie (ook al is het alleen maar in emotionele zin) dan ontstaat er vanaf het begin een ongelijkwaardige situatie. Je kunt het vergelijken met de ‘hulpbehoevende’ en de ‘hulpverstrekkende’ rollen die je ook ziet in de zorg. Degene die sterk in z’n schoenen staat en zelfverzekerd overkomt trekt vaak de kar in de relatie. De initiatieven komen vrijwel altijd van hem of haar en de ander volgt. Een relatie die ongelijkwaardig begint heeft niet zoveel kans van slagen.

Onaantrekkelijk

Mensen die onzeker zijn, overal altijd over twijfelen, veel bevestiging nodig hebben in de relatie worden vaak niet aantrekkelijk gevonden. Iemand die als een ‘hondje achter je aanloopt’ en overal ‘ja en amen op zegt’ vinden de meeste mensen binnen de kortste keren strontvervelend en saai. Een beetje initiatief, tegengas en een eigen mening plus dito leven wordt op prijs gesteld. Wil je dat je nieuwe partner jou echt aantrekkelijk blijft vinden? Behoud dan naast jullie gezamenlijke leven ook een stukje eigen leven.

Onbelangrijk

Vind jij jouw mening eigenlijk altijd minder belangrijk dan die van een ander? Cijfer jij jezelf graag weg voor anderen en zorg je graag voor iemand? Dat kan je uitleggen als bescheidenheid en zorgzaamheid maar het kan ook zijn dat jij jezelf niet belangrijk genoeg vindt. Ook jij mag gezien en gehoord worden, zeker binnen een intieme relatie. Jouw mening weegt net zo zwaar als die van je partner, dus als jij jezelf continue blijft wegcijferen dan geef je de ander ook alle ruimte om over je heen te lopen. Niet echt wenselijk voor een bevredigende relatie.

Ongeloofwaardig

Ben je bang om conflicten aan te gaan? Vind je het ontzettend belangrijk om altijd de goede lieve vrede te bewaren in een relatie? Dan geef je jezelf niet echt. Niet helemaal. Want iedereen is weleens boos, geïrriteerd of heeft een slechte dag. Ook jij. Als jij altijd het zonnetje in huis bent en nooit een off day hebt, dan ben je op den duur ongeloofwaardig. En ook dat komt een relatie niet ten goede. Daar moet je, zonder voorbehoud, jezelf kunnen zijn.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.