succes eerste date

Deze 3 dingen gebeuren er met je brein als je de ware ontmoet

Als je verliefd bent loop je met je hoofd in de wolken. Hele donzige roze wolken. Daar kom je de komende tijd niet meer uit en dan hebben we het nog niet eens over die colonne vlinders in je buik. De ware ontmoeten heeft zo z’n effecten op je fysieke gesteldheid. Niet alleen dat, er vinden namelijk ook écht veranderingen plaats in je brein.

Niet alleen je eetlust verdwijnt, ook je hersenen ondergaan een aantal veranderingen als je de ware tegenkomt. Hij moet wel héél speciaal zijn om dat voor elkaar te krijgen.

Dit doet verliefd zijn met je brein

Jacqueline Olds publiceerde haar onderzoek in de nieuwsbrief van oHarvard Medical School. Daarin legt ze uit dat in het brein waarneembare (te zien op een scan) veranderingen plaats vinden als je verliefd bent.

  1. Je bent minder vatbaar voor stress

Verliefd zijn heeft enorm veel effect op de hoeveelheid stress die je ervaart. Daarnaast neemt het gevoel van angst af en voel je je over het algemeen veel veiliger. Daardoor durf je weer meer risico’s te nemen en twijfel je minder lang als het gaat om het maken van (belangrijke) keuzes.

  1. Je hebt minder last van angstgevoelens

Als je de ware vindt wordt op scans een verhoogde activiteit gezien in het gebied van de hersenen dat wordt gelinkt aan seks, beloning en het geheugen. Daarnaast wordt een verlaagde activiteit gedetecteerd in het gebied van de hersenen dat gaat over afkeer en angst. Dat betekent dus eigenlijk dat verliefd zijn een positief effect heeft op de juiste plekken in je brein.

  1. Je voelt je oprecht gelukkiger

Het klinkt misschien voor de hand liggen maar verliefd zijn maakt je ook nog eens gelukkig. Als je de ware vindt en verliefd wordt op hem, kan dopamine (het gelukshormoon) veel sneller vrijkomen. Ja, ook sneller dan wanneer je helemaal losgaat in de Zara dus het is écht de moeite waard om naar de prins op het witte paard op zoek te gaan.

Heb je hém nog niet gevonden? Wees vooral niet bang om wat online dating apps te installeren op je telefoon of schrijf je in op een betrouwbare datingsite.

Bron: Beautify

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.