Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
succes eerste date
15 maart 2019

Deze 3 dingen gebeuren er met je brein als je de ware ontmoet

Als je verliefd bent loop je met je hoofd in de wolken. Hele donzige roze wolken. Daar kom je de komende tijd niet meer uit en dan hebben we het nog niet eens over die colonne vlinders in je buik. De ware ontmoeten heeft zo z’n effecten op je fysieke gesteldheid. Niet alleen dat, er vinden namelijk ook écht veranderingen plaats in je brein.

Niet alleen je eetlust verdwijnt, ook je hersenen ondergaan een aantal veranderingen als je de ware tegenkomt. Hij moet wel héél speciaal zijn om dat voor elkaar te krijgen.

Dit doet verliefd zijn met je brein

Jacqueline Olds publiceerde haar onderzoek in de nieuwsbrief van oHarvard Medical School. Daarin legt ze uit dat in het brein waarneembare (te zien op een scan) veranderingen plaats vinden als je verliefd bent.

  1. Je bent minder vatbaar voor stress

Verliefd zijn heeft enorm veel effect op de hoeveelheid stress die je ervaart. Daarnaast neemt het gevoel van angst af en voel je je over het algemeen veel veiliger. Daardoor durf je weer meer risico’s te nemen en twijfel je minder lang als het gaat om het maken van (belangrijke) keuzes.

  1. Je hebt minder last van angstgevoelens

Als je de ware vindt wordt op scans een verhoogde activiteit gezien in het gebied van de hersenen dat wordt gelinkt aan seks, beloning en het geheugen. Daarnaast wordt een verlaagde activiteit gedetecteerd in het gebied van de hersenen dat gaat over afkeer en angst. Dat betekent dus eigenlijk dat verliefd zijn een positief effect heeft op de juiste plekken in je brein.

  1. Je voelt je oprecht gelukkiger

Het klinkt misschien voor de hand liggen maar verliefd zijn maakt je ook nog eens gelukkig. Als je de ware vindt en verliefd wordt op hem, kan dopamine (het gelukshormoon) veel sneller vrijkomen. Ja, ook sneller dan wanneer je helemaal losgaat in de Zara dus het is écht de moeite waard om naar de prins op het witte paard op zoek te gaan.

Heb je hém nog niet gevonden? Wees vooral niet bang om wat online dating apps te installeren op je telefoon of schrijf je in op een betrouwbare datingsite.

Bron: Beautify

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Op deze plekken kan je zomaar de liefde van je leven tegen het lijf lopen

Soms lijkt het wel alsof iedereen in de omgeving een relatie...

Waarom verliefd zijn hetzelfde is als dronken zijn

Je kunt dronken zijn van verliefdheid, of juist verliefd worden van...

Singles ontmoeten: de beste TIPS

Wanneer je single bent is het soms lastig om andere singles...

Singles United transformeert naar Do-More en DateMore

Singles United is onlangs vernieuwd en bestaat nu uit twee sites:...

Single vrouw: dan ben je super happy en leef je lekker lang!

Onderzoek laat zien dat single vrouwen tot de gelukkigste groep behoren,...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie