date tips

Derde date in het vooruitzicht

Eerste date en tweede date liggen achter je. Je voelt je er meer dan goed bij. Derde date? Die staat te gebeuren. Jij vindt hem leuk, hij jou blijkbaar ook. Een derde date is belangrijk en vaak ook wat ongemakkelijk.

De eerste indrukken zijn gemaakt en die blijken goed te zijn. Wanneer je nu echter echt aan deze nieuwe relatie zou beginnen, kun je daar absoluut nog geen idee bij hebben hoe dat zal zijn. Spannend maar ook een uitdaging.

Geen handleiding voor derde date

Er is natuurlijk geen handleiding te schrijven voor een derde date op zich. Hier volgen wat overdenkingen die je mogelijk kunnen helpen ook van deze date er één te maken waar je met plezier op terug kijkt.  Probeer een derde afspraak in ieder geval zo simpel mogelijk te houden.

Overdenkingen voor derde date:

 
1. Ook al heb je al een actieve doe-date gehad, de derde date is daar ook zeker geschikt voor. De zon hoeft hier niet voor te schijnen, maar ga buiten wat leuks doen. Ga samen fietsen met de picknickmand mee, huur een roeibootje in het centrum van een stad. Hoe meer gedoe, hoe beter je ziet hoe een ander reageert op jou en op onverwachte momenten. Je leert elkaar stukken beter kennen.

2. Zeker in de herfst met vallen van de bladeren en de feestdagen in het vooruitzicht,  verlang je mogelijk nog meer naar iemand naast je. Verlangen hebben is goed,  maar er zit ook een risico aan vast. Ook bij een derde date moet je eerlijk blijven naar jezelf. Begin je gevoelens te krijgen voor je date of voor de liefde in het algemeen. Neem de tijd. Verlangen maakt je ook bewuster van je mogelijkheden, maak daar gebruik van. Blijf wel kieskeurig genoeg.

3. Wat je beter niet moet doen is nu al beginnen over een vaste relatie samen. Dat is echt te vroeg. En het zou zomaar kunnen zijn dat de ander  dit als beklemmend zal ervaren. De prille relatie kan hierdoor mogleijk om zeep gebracht worden.

4. Ben je meer dan nieuwsgierig of jouw date ook nog andere dates heeft, naast jou? Jullie hebben een derde date, dus zo te zien is hij serieus met jou. Vraag dit dus.  Je moet dan wel voorbereid zijn op een eerlijk antwoord. Probeer het inderdaad een beetje luchtig te vragen met een lach op je gezicht.

5. Het verhaal gaat dat de meeste mannen op de derde date rekenen op seks. Of dat echt zo is? Misschien is het wel grootspraak van het mannelijk geslacht. En blijkt dit wel zo te zijn, dan hoef jij je daar natuurlijk niet aan te houden!  Vind jij als vrouw de seksuel klik erg belangrijk, dan ben je daar op jouw beurt geheel vrij in. Emancipatie is niet verkeerd.

6. Andere vrouwen hoorde ik zeggen hoe jammer ze het achteraf vonden een optreden van  een bandje, een concert, een picknick, een strandwandeling, een bezoek aan een kroeg, een bioscoopflim te hebben gemist omdat ze lagen te seksen met hun date….  Geniet juist van deze tijd om leuke activiteiten te ondernemen.  Rest volgt dan vanzelf.

7. Waarom meer geld uitgeven aan een uitje in de stad terwijl je ook thuis kunt afspreken.  Omdat jij in de vertrouwde omgeving bent, zul jij je mogelijk meer op je gemak voelen. Vind je het nog geen fijn idee om alleen thuis te zijn met je date, spreek dan gewoon weer af op een openbare plek.

8. Hangt het in de lucht dat jullie beide intiemer willen zijn, dan zijn er een paar zaken om rekening mee te houden. Mannen knappen namelijk af op een harige bovenlip, vuile lakens en harige benen. Vrouwen houden ook niet van vuile lakens en gruwelen van onverzorgde handen en een slordige slaapkamer.

9. Is je date nogal verlegen, maar jij wilt toch graag weten waar je aan toe bent,  probeer op een leuke ontspannen manier hem te vertellen wat jij voor hem voelt. Wanneer het niet wederzijds blijkt te zijn, dan kun je trots zijn op je zelf dat je het hebt durven vragen. En misschien zit je hier niet op te wachten, maar heb je er wel een hele goede vriend bij.

10. Verkies je thuis of een openbare locatie, campingsmoking valt nooit in de smaak en overdreven netjes gekleed kan ook afschrikken. Je hebt elkaar al een paar keer gezien, dus je kunt rekening houden met de ander, maar blijf vooral jezelf.

11. Wel thuis blijven? Samen een dubbele portie van jouw singles recept bereiden. Door samen te kokkerelen kom je op een ongedwongen manier  veel over elkaar te weten.

Redactie Singlessite.nl

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen