penis

Denk je aan een penisverlenging: slecht idee

Als je niet tevreden bent met de grootte van je penis, laat dan vooral geen penisverlenging doen. Uit onderzoek blijkt dat zowel chirurgisch als op andere manieren een penisverlenging niet werkt. Of erger.

Verkeerd

“Dit soort behandelingen zou eigenlijk nooit uitgevoerd moeten worden”, volgens de Britse uroloog Gordon Muir die via het Instituut voor Psychiatrie, Psychologie en Neurowetenschappen van King’s College London bij het onderzoek betrokken was. “Het is op elke manier verkeerd.” Hij vertelt dat sommige mannen na de procedure juist een kleinere penis of erectieproblemen hebben. “Dit gaat om kwakzalvers die misbruik maken van kwetsbare mannen”, licht Muir het onderzoek toe bij The Guardian. Veel mannen die een penisverlenging ondergaan hebben juist een normale penis, maar denken dat ze aan een bepaald beeld moeten voldoen.

Misvormd

Volgens Muir kost een penisverlenging al snel 40.000 euro, houdt een man er vaak een misvormde penis aan over en is maar 20 procent daadwerkelijk tevreden na de behandeling.

1200 mannen

De wetenschappers onderzochten 21 verschillende methodes die op in totaal bijna 1200 mannen werden verricht. Het onderzoek is gepubliceerd in Sexual Medicine Reviews. “Alleen mensen die volledig op de hoogte zijn van alle mogelijke problemen, weten wat er wel en niet klopt en een volledige psychologische analyse hebben ondergaan, zouden de behandeling moeten overwegen”, zegt Muir.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.