Demiseksualiteit: dit is het

Biseksueel, aseksueel, er wordt met termen gesmeten om mensen hun seksuele geaardheid te benoemen. Meer en meer mensen nemen tegenwoordig ook ‘demiseksualiteit’ in de mond. Geen idee waar we het over hebben? We leggen het je uit.

Geaardheid

De meeste mensen weten wel wat aseksualiteit is, namelijk dat je geen seksuele aantrekking voelt. Ongeveer 1 procent van de wereldbevolking is aseksueel, in totaal gaat het dus om een best grote groep die simpelweg geen seksuele aantrekking ervaart. Sinds 2014 wordt aseksualiteit officieel erkend als een geaardheid en niet langer als een stoornis of aandoening.

Tussen seksueel en aseksueel

Waarom we je dit uitleggen? Omdat iemand die demiseksueel is, eigenlijk tussen seksueel en aseksueel inzit. Demiseksuelen voelen namelijk alleen seksuele aantrekking wanneer ze een zeer sterke emotionele band met hun partner hebben. Uiterlijk speelt een minder grote rol bij hen, een innerlijke connectie is nodig om te kunnen genieten van seks.

Het is niet bekend hoeveel mensen wereldwijd demiseksueel zijn, maar er wordt wel geschat dat het aantal vele malen hoger ligt dan het aantal aseksuelen. Ook demiseksualiteit wordt beschouwd als een seksuele geaardheid.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.