5 tips donkere dagen doorkomen

December: daten is hot, vreemdgaan even niet cool

Alleen met de feestdagen, daar hebben vele singles niet zo’n trek in. Datingsites profiteren daarvan en zien als vanouds een groei van leden in de decembermaand. Maar dat gaat niet op voor alle sites.

Vooral kerst levert menig single een confrontatie met zichzelf op. In je eentje bij de kerstboom of met familie en vrienden die wel een partner hebben, dat vinden ze niet zo’n lolletje. Datingsites spinnen daar garen bij. Die tendens zet zich verder in januari wanneer er goede voornemens bijkomen en het zoeken naar nieuw geluk in een nieuw jaar.

Online dating is hot

“Van augustus tot november zien we een afname in online daten. Mensen zijn terug van vakantie en beginnen meteen studie of andere activiteiten”,  zegt een woordvoerder van Relatieplanet. “In de wintermaanden begint het weer te kriebelen en noteren we een stijging van 30 procent, waarbij de hoogste piek ligt rondom de feestdagen. Deze piek loopt tot Valentijnsdag in februari”.

Ook e-Matching (dating voor hogeropgeleiden) kent een soortgelijk beeld. “Wij hebben gemiddeld 125 inschrijvingen per dag. Rond kerst en oud en nieuw gaan we al snel naar de 250 per dag. Een verdubbeling dus”, laat mede-eigenaar Jasper Jan de Konink weten.

Vreemdgaan even niet cool

Andere cijfers zien we bij SecondLove, een datingsite voor vreemdgangers. Daar is het met de kerst en rondom andere feestdagen juist minder druk “Onze doelgroep richt zich in die periode op de eigen familie. De belangstelling neemt tijdens de feestdagen met de helft af. Dit dur niet lang want aan het einde van tweede kerstdag vliegen de leden ons alweer op om de oren” aldus een zegsman.

Groei internet koppels

Hoe dan ook, het aantal internetkoppels groeit. Van de stellen die het afgelopen jaar zijn gaan samenwonen heeft ruim 13% elkaar via internet gevonden bleek al eerder uit cijfers van het CBS. Vooral ouderen en gescheiden mensen zoeken een nieuwe partner op internet. De relatiemarkt op internet is vooral populair bij veertigplussers constateerde het CBS.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.