De zoektocht naar de ware liefde kost een sloot geld

Het vinden van de ware liefde is een bijzonder kostbare aangelegenheid zo blijkt. De gemiddelde persoon spendeert bijna 12.660 euro aan het vinden van zijn levenspartner, dat heeft een recente Britse enquête aangetoond.Voor we de ware vinden, gaan we namelijk 13 keer op date en dit kost ons blijkbaar een fortuin.

Vooral de eerste date is het duurst, de gemiddelde Brit investeert 1600 euro in deze avond, hieronder worden ook een nieuwe outfit, schoonheidsbehandelingen en een cadeautje om in druk te maken op de potentiële partner gerekende. Tijdens het eerste jaar van hofmakerij komt daar nog eens 4.272 euro bij. Het tweede jaar is met 3.248 euro aanzienlijk goedkoper.

Moeilijke heren
Mannen vinden de zoektocht naar de ware liefde duidelijk moeilijker, ze daten 13 verschillende vrouwen voor ze zich settelen, in vergelijking met 10 eerste dates voor dames. Zeven daarvan draaien uit op een regelrechte ramp, een kwart heeft zich al laten opbellen door een vriend met een vals excuus om vroeger te kunnen vertrekken. Een op de vijf gaat zelfs zo ver voor een eerste date door die in het buitenland te plannen.

Tussen verloving en huwelijk
Eens verliefde koppels zeker zijn dat het om de ware liefde gaat, geven ze opnieuw weer meer geld uit aan hun partner. De gemiddelde Brit spendeert 3.545 aan quality time met zijn geliefde tussen de verloving en hun trouwdag. Een kwart van de verloofde koppels gaat echter niet meer samen uit om te kunnen sparen voor de grote dag. Andy Oldham van de site Quidco.com: “Het is niet verwonderlijk dat niet langer alleen de man opdraait voor de kosten van afspraakjes, aangezien we grote sommen uitgeven aan hofmakerij.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

13 mei 2022

Beschermd: Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten

By Linda ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!