ga verleiden

De zin of onzin van een versiercursus

Geen idee meer waar ik het las, maar iemand zei totaal niet te geloven in die cursussen en workshops ‘hoe versier ik een vrouw’. Deze persoon (vast een gedragspsycholoog) was van mening dat zoiets niet te leren viel. Je gesprekspartner – of wel de persoon die je wilt versieren – merkt ondanks alle aangeleerde tips en trucs aan andere subtiele kleine dingen (lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen) dat het niet ‘eigen’ maar aangeleerd is en dan val je alsnog door de mand.

Authenticiteit

Betekent dit dat je jezelf de moeite kunt besparen wat socialer in de omgang te worden? Je jouw enorme verlegenheid niet meer hoeft te overwinnen of je onzekerheden niet langer te lijf hoeft te gaan, gewoon jezelf moet zijn en dan maar zien wat er van komt? Ja. En nee. Authenticiteit is heel belangrijk. Niemand wordt er blij van als jij je anders gaat voordoen dan je bent. Jijzelf niet (heel vermoeiend ook om altijd maar een rol te moeten spelen) en de ander ook niet want uiteindelijk komt toch jouw ‘echte ik’ bovendrijven.

Onzekerheid

Anderzijds is het wel fijn en handig als we ons prettig en op ons gemak voelen tijdens omgang met anderen. Zeker als je iemand heel erg leuk vindt, misschien al wel wat vlinders in je buik voelt wanneer je hem of haar ontmoet. Wanneer je ontzettend onzeker bent over je innerlijk of uiterlijk dan straal je dat ook uit. Daar kan geen versiercursus voorkomen. Vraag jezelf daarom eens af waarom je zo onzeker bent.

Oorzaken

Komt het door ervaringen uit het verleden? Of is dat gevoel er al zolang jij je kunt herinneren? Heb je (denk je) een realistisch beeld over jezelf en hoe anderen jou zien? Praat je weleens met anderen over de dingen waar je tegen aanloopt in je privé leven? Weten je beste vriend(in)en bijvoorbeeld dat je wel graag een relatie wilt maar dat je ervan baalt dat het maar niet van de grond lijkt te komen? Het online daten hebt afgezworen omdat je gewoon niet tegen al die afwijzingen kunt? Of je ervan overtuigd bent geraakt dat je nooit iemand gaat vinden die jou leuk vindt?

De nieuwe George..

Hoewel iedereen zijn of haar onzekerheden heeft, is dit voor de ene persoon een grotere belemmering in het contact leggen met nieuwe mensen, of relaties aangaan dan voor anderen. Het helpt in ieder geval niet mee wanneer je iemand wilt veroveren, versieren of in elk geval op wil attenderen op jouw bestaan. Iedereen voelt zich van nature eerder aangetrokken tot zelfverzekerde mensen dan onzekere mensen. Dat is ook precies waar versiercursussen op inspelen; “ook van jou maken we een zelfverzekerde flirt die iedereen kan krijgen”. Natuurlijk is dit onzin, alleen zouden we maar wat graag geloven dat er een wondermiddel bestond waarmee we werden omgetoverd tot de nieuwste George Clooney..

Liefdesleven

Wil jij meer werk maken van je liefdesleven? Werk dan vooral aan een ‘verbeterde versie’ van jezelf. Aantrekkelijker worden voor de andere sekse met als uitgangspunt je eigen karakter en pluspunten, dan sta je daadwerkelijk sterker en krachtiger in je schoenen. Ga je demonen uit het verleden te lijf, praat eens met een coach die je wat handige tips en tools geeft waar je ook in je dagelijks leven of op je werk in de omgang ment anderen wat mee kunt. Onzekerheden in relaties beperken zich doorgaans niet alleen tot relaties in de persoonlijke sfeer, maar ook op de werkvloer. Je zult zien dat het contact leggen met mannen of vrouwen die je bijzonder leuk of aantrekkelijk vindt je dan ook een stuk makkelijker afgaat.

Bron: Singlessite.nl.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.