Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
ga verleiden
10 juli 2018

De zin of onzin van een versiercursus

Geen idee meer waar ik het las, maar iemand zei totaal niet te geloven in die cursussen en workshops ‘hoe versier ik een vrouw’. Deze persoon (vast een gedragspsycholoog) was van mening dat zoiets niet te leren viel. Je gesprekspartner – of wel de persoon die je wilt versieren – merkt ondanks alle aangeleerde tips en trucs aan andere subtiele kleine dingen (lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen) dat het niet ‘eigen’ maar aangeleerd is en dan val je alsnog door de mand.

Authenticiteit

Betekent dit dat je jezelf de moeite kunt besparen wat socialer in de omgang te worden? Je jouw enorme verlegenheid niet meer hoeft te overwinnen of je onzekerheden niet langer te lijf hoeft te gaan, gewoon jezelf moet zijn en dan maar zien wat er van komt? Ja. En nee. Authenticiteit is heel belangrijk. Niemand wordt er blij van als jij je anders gaat voordoen dan je bent. Jijzelf niet (heel vermoeiend ook om altijd maar een rol te moeten spelen) en de ander ook niet want uiteindelijk komt toch jouw ‘echte ik’ bovendrijven.

Onzekerheid

Anderzijds is het wel fijn en handig als we ons prettig en op ons gemak voelen tijdens omgang met anderen. Zeker als je iemand heel erg leuk vindt, misschien al wel wat vlinders in je buik voelt wanneer je hem of haar ontmoet. Wanneer je ontzettend onzeker bent over je innerlijk of uiterlijk dan straal je dat ook uit. Daar kan geen versiercursus voorkomen. Vraag jezelf daarom eens af waarom je zo onzeker bent.

Oorzaken

Komt het door ervaringen uit het verleden? Of is dat gevoel er al zolang jij je kunt herinneren? Heb je (denk je) een realistisch beeld over jezelf en hoe anderen jou zien? Praat je weleens met anderen over de dingen waar je tegen aanloopt in je privé leven? Weten je beste vriend(in)en bijvoorbeeld dat je wel graag een relatie wilt maar dat je ervan baalt dat het maar niet van de grond lijkt te komen? Het online daten hebt afgezworen omdat je gewoon niet tegen al die afwijzingen kunt? Of je ervan overtuigd bent geraakt dat je nooit iemand gaat vinden die jou leuk vindt?

De nieuwe George..

Hoewel iedereen zijn of haar onzekerheden heeft, is dit voor de ene persoon een grotere belemmering in het contact leggen met nieuwe mensen, of relaties aangaan dan voor anderen. Het helpt in ieder geval niet mee wanneer je iemand wilt veroveren, versieren of in elk geval op wil attenderen op jouw bestaan. Iedereen voelt zich van nature eerder aangetrokken tot zelfverzekerde mensen dan onzekere mensen. Dat is ook precies waar versiercursussen op inspelen; “ook van jou maken we een zelfverzekerde flirt die iedereen kan krijgen”. Natuurlijk is dit onzin, alleen zouden we maar wat graag geloven dat er een wondermiddel bestond waarmee we werden omgetoverd tot de nieuwste George Clooney..

Liefdesleven

Wil jij meer werk maken van je liefdesleven? Werk dan vooral aan een ‘verbeterde versie’ van jezelf. Aantrekkelijker worden voor de andere sekse met als uitgangspunt je eigen karakter en pluspunten, dan sta je daadwerkelijk sterker en krachtiger in je schoenen. Ga je demonen uit het verleden te lijf, praat eens met een coach die je wat handige tips en tools geeft waar je ook in je dagelijks leven of op je werk in de omgang ment anderen wat mee kunt. Onzekerheden in relaties beperken zich doorgaans niet alleen tot relaties in de persoonlijke sfeer, maar ook op de werkvloer. Je zult zien dat het contact leggen met mannen of vrouwen die je bijzonder leuk of aantrekkelijk vindt je dan ook een stuk makkelijker afgaat.

Bron: Singlessite.nl.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Als je deze eigenschappen hebt ben je relatiemateriaal

Wij vroegen verschillende mensen waarnaar zij op zoek in een relatie...

Meer succes in de liefde op vakantie: 7 tips!

Als je met een singlereis meegaat, hoop je misschien wel dat...

Nieuwe vriendschappen sluiten als volwassene doe je zo

Is je agenda te leeg naar je zin en zijn al...

Flirten op de werkvloer is ongepast

Wil je een potje flirten met die leuke nieuwe collega? Misschien...

Deze 10 flirt tips werken wél

Ondanks het feit dat we massaal op datingapps verkeren zijn er...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie

Condoom.nl