bijzondere singlereizen

De wind door je haren op de Single sunsetcruise

Heb je ooit wel eens overwogen om mee te varen op een prachtig zeilschip met singles only? Wij als Singlessite.nl zijn afgelopen vrijdagavond mee gevaren op brigantijn Bounty.  Dit schip ligt in de Bataviahaven te Lelystad en vanaf daar wordt er op het IJsselmeer gevaren. Elke eerste vrijdag van iedere maand tot oktober, vertrek om 19.30, terug om 23.00 uur. 

Warm welkom

Wanneer het mooi weer is, is dat een extra cadeautje, maar daar kan schipper en eigenaar Alex niet veel aan doen. Wat Alex zelf wel in de hand heeft, is dat het allemaal pico bello is geregeld. Een vriendelijk ontvangst met koffie en thee, waar we voorgesteld werden aan zijn moeder Henny, die gastvrouw is op het schip, en aan de rest van zijn crew.

Hijs de zeilen

Meteen na het wegvaren werd begonnen met het hijsen van de zeilen. Wanneer je hierbij wilde helpen mocht dat. Ondertussen werd en speciaal welkomstdrankje “Hugo” rondgedeeld en begon iedereen eens om zich heen te kijken en werden gesprekjes aangegaan.

40+ singles

Deze keer waren er zo’n 20 mensen aanwezig, allemaal 40 plussers, meer vrouwen dan mannen. Het schip is echter groot genoeg om zo’n 50 passagiers te kunnen ontvangen. Wanneer je meer mensen aan boord hebt, wordt er mogelijk meer rondgelopen en kun je met meer mensen een praatje maken en dus je netwerk meer vergroten. Ook met dit kleinere aantal was de sfeer zeer ontspannen.

Gezellig samenzijn

De avond was niet bij voorbaat bedoeld om te daten, maar moest gewoon een gezellig samenzijn worden voor gelijkgestemden.  Met een lekker hapje, een drankje,  een prettig gezelschap en een mooie ondergaande zon, was het een bijzonder aangename avond.

Afstand

Vanuit het zuiden van het land ligt Lelystad niet om de hoek. Dat kan als enige obstakel aangedragen worden om een keer op te stappen. Misschien is het een idee zo’n tocht te combineren met een overnachting in de buurt, dan heb je twee dagen plezier.

Bounty & One Fine Day

Sinds 3 jaar vindt deze speciale single activiteit plaats. Daarnaast verzorgt Alex ook zeiltochten voor personeelsuitjes en familiebijeenkomsten. Zo’n 3 keer per week wil hij uitvaren.  Vanuit zijn jeugd is hij erg betrokken bij kinderen met een fysieke of mentale beperking.

Vanuit de Stichting One Fine Day www.onefineday.nl heeft hij al meer dan 1000 kinderen een unieke vaarbelevenis bezorgd op zijn schip Bounty.

Meer informatie over Alex, zijn activiteiten en het schip Bounty, kun je vinden op de site www.partyshipbounty.nl/Individueel-Meezeilen.

Foto’s van deze avond: https://www.dropbox.com/sh/2tv6vm05azza50d/pv2SVmXS62

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.