wijnproeverij

De wijntrends van 2018

Hou je wel van een mooi glas wit, rood of rosé? Dan ben je vast nieuwsgierig naar de wijntrends van 2018! Tijdschrift JAN zet ze even voor ons op een rijtje.

1: Minder, maar beter

‘We drinken minder, maar kiezen áls we drinken voor wijnen van betere kwaliteit. Thuis, maar ook in de horeca is dit aan de hand: de huiswijn sterft uit, zelfs in doodgewone (eet-)cafés kun je tegenwoordig kiezen uit meerdere open flessen van goede kwaliteit.’

2: Jonge, frisse wijnen

‘De krachtige wijn, met veel alcohol en hout maakt steeds meer plaats voor een elegante, frisse wijn. Voor komende zomer voorspel ik een revival van de vinho verde, een wijn uit Portugal die vroeger nogal zuur kon zijn, maar veel beter van kwaliteit is geworden. Een heerlijk tintelende zomerwijn die je straks volop op de terrassen zult zien, let maar op. Voor thuis tip ik de vinho verde van Portal da Calcada, te koop bij de Gouden Ton voor € 8,50.’

3: Bubbels!

‘Tot voor kort zat er een hoge accijns op mousserende wijnen, reden waarom ze relatief veel kostten. Daarom verkozen veel consumenten lange tijd een eenvoudige prosecco frizzante boven een spumante, terwijl die laatste een veel betere bubbel heeft. Nu de belletjestax naar beneden is bijgesteld, zijn echt lekkere bubbels, zoals spumante en cava, relatief goedkoop geworden. Redenen genoeg om niet alleen bij speciale gelegenheden een fles open te trekken, zoals de Cara Pere Ventura (€ 9,95 via de JAN Wijnclub).’

* Zin gekregen in wijn? Via de JAN Wijnclub kun je de JAN wijndoos bestellen, met daarin 6 topwijnen van Résidence Wijnen die bij je thuis wordt bezorgd. Ook leuk om cadeau te geven! Bestel de JAN wijndoos hier 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.