tips spannend voorspel

De voordelen van een vluggertje

Vele mensen zien een korte vrijbeurt als een imitatie van echte seks. Dat wordt nu halt toegeroepen door Amerikaanse sekstherapeuten. Zij moedigen juist aan om vluggertjes in je seksleven te integreren. Niet als steunpilaar maar wel als een toegevoegde waarde, zo blijken er heel wat voordelen aan deze kortstondige ontmoeting vast te hangen.

Geen tijd voor kaarsjes en rozenblaadjes?

Volgens de enquête zeggen koppels dat tijd, vermoeidheid, druk, stress en gebrek aan verlangen de grootste obstakels zijn. Een romantisch weekendje weg gebeurt maar een keer per jaar, onze slaapkamer wordt niet elke avond met kaarsjes en rozenblaadjes versierd en een orgasme kan soms lang op zich doen wachten.

Inlassen kortstondige vrijsessie

Geef daarom je seksleven een extra boost door wat meer kortstondige vrijsessie in te lassen. Door seks te hebben, voelen koppels zich meer verbonden met elkaar en komen ze ook buiten de slaapkamer beter overeen.

Niet enkel de communicatie loopt vlotter, na een opkikkertje voel je je meer relaxed en heb je wat extra energie. En hoewel vooral vrouwen soms minder zin in seks hebben, kan het geen kwaad om af en toe een extra sessie in te lassen. Het onderzoek toonde aan dat wie vaker seks heeft, ook sneller zin zal krijgen.

Doet passie oplaaien

Vluggertjes doen bovendien de passie nog wat extra oplaaien. Voor koppels die al een tijdje een relatie hebben, kan seks soms wat op de achtergrond verdwijnen. Het idee dat een vrijpartij iedere keer lang moet zijn, waarbij je ook nog eens op exact hetzelfde moment klaar komt, kan je nu dus vergeten. Toch zeggen de therapeuten niet dat een passionele vrijpartij iedere keer vervangen moet worden door een snelle beurt.

Nood aan een vluggertje?

Beantwoord elke stelling met ja of neen. Reken voor elk negatief antwoord een punt en twee punten voor een ‘ja’

* Ik ben te moe voor seks

* Seks heb ik alleen ’s avonds

* Mijn seksleven mist wat spontaniteit

* Een vrijpartij buiten de slaapkamer is ongewoon

* Romantiek kost me te veel energie

* Ik voel me minder verbonden met mijn partner wanneer we al een week geen seks hebben gehad

* Ik voel me te gespannen om seks te hebben

* Ik zou liever een boek lezen dan seks hebben

* Een vrijpartij vraagt veel planning

* We hebben vaak seks in missionarishouding

* Ik kan me moeilijk ontspannen

* Ik heb geen tijd voor een fantastisch seksleven

Uitslag:
12-15 punten: Jij hecht belang aan je seksleven en maakt daarvoor ook geregeld tijd. Je kan af en toe eens kiezen voor een vluggertje. Niet als remedie maar om wat variatie en extra plezier toe te voegen.
16-19 punten: Er kan wat gesleuteld worden aan je seksleven. Misschien kan je een vluggertje inplannen als je wat tijd overhebt of graag even wil relaxen.
20-24 punten: Je seksleven kan wat extra pit gebruiken. Verras je partner wat meer met een vluggertje en maak wat extra plezier.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.