ideale man vrouw relatie

De voor- en nadelen van een tweedehands relatie

Begin je opnieuw aan een relatie? Wanneer je in de veertig bent dan is de kans dat je een tweedehands of derdehands exemplaar aan de haak hebt geslagen behoorlijk groot. Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands relatie?

Voordelen tweedehands relatie

Een nieuwe liefde betekent nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ook al ben je de veertig gepasseerd, je kunt evenals je 15 jarige zoon of dochter hopeloos verliefd worden als de eerste de beste bakvis. Kwijlend boven een lief berichtje, slapeloze nachten, weinig eetlust en je vrienden worden horendol van jouw verhalen over die ge-wel-dige nieuwe vlam. Opnieuw hevig verliefd worden heet zeker zo z’n voordelen!

 1. Je voelt je extreem levendig en kijkt uitermate positief naar het leven
 2. Na eerdere relaties weet je veel beter wat je wel en niet wilt in je nieuwe relatie
 3. Je verwachtingen in een tweede of derde relatie zijn een stuk realistischer
 4. Je verspilt geen onnodige tijd en gaat sneller op je doel af
 5. Je bent in seksueel opzicht meer ervaren en minder geremd
 6. Jouw definitie van een gelukkige relatie is volwassener dan vroeger
 7. Met beiden meer levenservaring heeft de relatie sneller meer diepgang.

Er zitten dus duidlelijk voordelen aan een nieuwe relatie op latere leeftijd. Het ideaalbeeld van ‘trouwen, kinderen en we leven nog lang en gelukkig’ is op een eerder moment in je leven aan diggelen gevallen dus je staat volwassener en ook realistischer in een nieuwe relatie. Je weet de plussen meer te waarderen en heb vastomlijnde idealen losgelaten. Dat maakt een tweedehands relatie vaak meer ontspannen.

Toch kan een tweedehands relatie ook zo zijn nadelen hebben

 

 1. Je durft je na de scheiding niet nog eens voor 100 procent te geven
 2. Jullie kinderen kunnen het onderling niet goed vinden
 3. De kinderen accepteren je nieuwe partner niet, of jou als nieuwe partner
 4. Je krijgt te maken met jaloerse of stokende ex-partners
 5. Je kent elkaar niet door en door en dat leidt tot miscommunicatie
 6. Praktische en financiële omstandigheden werpt een smet op de relatie
 7. Familie en vrienden vinden je nieuwe partner niet zo leuk als je vorige.

Zit jij (bijna) in een tweedehands relatie? Realiseer je dan dat deze nadelen te overwinnen zijn met de nodige dosis geduld en tijd. Eenmaal afgestapt van je roze wolk en in de realiteit van alle dag krijg je ook in deze nieuwe liefde te maken met obstakels. De kinderen, exen, praktische zaken zoals bezoekregelingen, woonruimte, financiën enzovoorts. Ben je zeker van je gevoelens voor elkaar? Geef het dan de tijd die het nodig heeft. Laat je niet uit het veld slaan. Velen zijn je voorgegaan en in staat gebleken om ook op latere leeftijd opnieuw een stabiele liefdevolle relatie op te bouwen. Succes!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.