ideale man vrouw relatie

De voor- en nadelen van een tweedehands relatie

Begin je opnieuw aan een relatie? Wanneer je in de veertig bent dan is de kans dat je een tweedehands of derdehands exemplaar aan de haak hebt geslagen behoorlijk groot. Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands relatie?

Voordelen tweedehands relatie

Een nieuwe liefde betekent nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ook al ben je de veertig gepasseerd, je kunt evenals je 15 jarige zoon of dochter hopeloos verliefd worden als de eerste de beste bakvis. Kwijlend boven een lief berichtje, slapeloze nachten, weinig eetlust en je vrienden worden horendol van jouw verhalen over die ge-wel-dige nieuwe vlam. Opnieuw hevig verliefd worden heet zeker zo z’n voordelen!

 1. Je voelt je extreem levendig en kijkt uitermate positief naar het leven
 2. Na eerdere relaties weet je veel beter wat je wel en niet wilt in je nieuwe relatie
 3. Je verwachtingen in een tweede of derde relatie zijn een stuk realistischer
 4. Je verspilt geen onnodige tijd en gaat sneller op je doel af
 5. Je bent in seksueel opzicht meer ervaren en minder geremd
 6. Jouw definitie van een gelukkige relatie is volwassener dan vroeger
 7. Met beiden meer levenservaring heeft de relatie sneller meer diepgang.

Er zitten dus duidlelijk voordelen aan een nieuwe relatie op latere leeftijd. Het ideaalbeeld van ‘trouwen, kinderen en we leven nog lang en gelukkig’ is op een eerder moment in je leven aan diggelen gevallen dus je staat volwassener en ook realistischer in een nieuwe relatie. Je weet de plussen meer te waarderen en heb vastomlijnde idealen losgelaten. Dat maakt een tweedehands relatie vaak meer ontspannen.

Toch kan een tweedehands relatie ook zo zijn nadelen hebben

 

 1. Je durft je na de scheiding niet nog eens voor 100 procent te geven
 2. Jullie kinderen kunnen het onderling niet goed vinden
 3. De kinderen accepteren je nieuwe partner niet, of jou als nieuwe partner
 4. Je krijgt te maken met jaloerse of stokende ex-partners
 5. Je kent elkaar niet door en door en dat leidt tot miscommunicatie
 6. Praktische en financiële omstandigheden werpt een smet op de relatie
 7. Familie en vrienden vinden je nieuwe partner niet zo leuk als je vorige.

Zit jij (bijna) in een tweedehands relatie? Realiseer je dan dat deze nadelen te overwinnen zijn met de nodige dosis geduld en tijd. Eenmaal afgestapt van je roze wolk en in de realiteit van alle dag krijg je ook in deze nieuwe liefde te maken met obstakels. De kinderen, exen, praktische zaken zoals bezoekregelingen, woonruimte, financiën enzovoorts. Ben je zeker van je gevoelens voor elkaar? Geef het dan de tijd die het nodig heeft. Laat je niet uit het veld slaan. Velen zijn je voorgegaan en in staat gebleken om ook op latere leeftijd opnieuw een stabiele liefdevolle relatie op te bouwen. Succes!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

trouwen
By Margret ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.
willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.