alleenstaande papa

De voor- en nadelen van een gescheiden man

Toegevingen doen, advies geven, ruime ervaring…. Steeds meer vrouwen zien de voordelen in van een gescheiden man. Wij zetten ze allemaal even op een rij voor dames die twijfelen om een relatie te beginnen met iemand die al een huwelijk achter de rug heeft.

De voordelen van de gescheiden man

Hij heeft meer ervaring – Een vaste relatie is hem niet vreemd, dus weet hij perfect voor welke valkuilen jullie moeten uitkijken. Bovendien heeft de ervaring hem geleerd om de mindere relationele momenten goed op te vangen.

Hij heeft zijn lesje geleerd – Na een scheiding belanden mensen in een emotionele achtbaan. Dat is goed omdat de gescheiden man in kwestie voldoende tijd heeft gehad om zichzelf te evalueren. Hij is wellicht een wijzer mens geworden.

Meer toewijding – Ze hebben in het verleden bewezen dat ze zich kunnen binden, iets wat de meeste dames appreciëren.

Klaar voor iets nieuws – Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben uitgewezen dat mannen zich na een scheiding snel klaar voelen om een relatie te beginnen met een andere vrouw. De meesten sluiten zelfs een nieuw huwelijk niet uit. Dit geldt niet voor vrouwen: zij stellen zich afwachtend op na een echtelijke breuk.

Rijker en rijper dan de ongehuwde man – Gescheiden mannen zijn over het algemeen iets rijper dan ongehuwde mannen. Dat kan ook betekenen dat ze al langer werken en dus welgestelder zijn.

Goede raadgever – Deze man heeft al heel wat uitgeprobeerd in zijn vorige huwelijk en zal je altijd bijstaan met zijn goede raad. Gaan jullie uit eten? Dan weet hij vast enkele leuke adresjes. Beslissen jullie om samen te wonen? Dan kan hij je vast zeggen welke zetels goed zitten.

Kan beter compromissen sluiten – Hij weet als geen ander dat het misloopt als niemand van jullie beiden water bij de wijn doet.

Weet wat vrouwen willen – Mannen die al een huwelijk achter de rug hebben, voelen beter aan wat een vrouw wil. Ze hebben ook geleerd dat de gevolgen niet zo leuk zijn als ze haar wensen negeren.

De nadelen van de gescheiden man

Emotionele bagage – Sommige mannen komen diep gekwetst uit een scheiding en dat gevoel sleept nog jaren aan. Zie jij het wel zitten om al die verhalen van hun ex aan te horen?

Vervaagde kinderwens – Als je gescheiden vlam al een kroost heeft bij een andere vrouw, dan is de kans groot dat hij niet meer aan de opvoeding van jullie kinderen wil beginnen.

Fouten herhalen – Niet elke man leert even snel uit zijn fouten. Na een stukgelopen huwelijk, is het mogelijk dat hij dezelfde blunders nog eens begaat. Dat misschien ten koste van jullie relatie.

Bron: Nieuwsblad

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.