onzeker

De verleiding van je ego

Waarom willen we toch per se zo speciaal zijn gevonden worden door een ander? Vragen aan je partner wat hij zo bijzonder vindt aan jou, is vragen om moeilijkheden. Wat de ander zegt is toch nooit voldoende. Zorg gewoon dat jij jezelf speciaal voelt.

Wat vind jij speciaal aan mij?

Heb jij een ander weleens voor het blok gezet door onverwachts te vragen wat hij of zij zo leuk of speciaal aan jou vindt? Staat dat op je to-do lijstje, dan moet je daar eerst maar even goed over nadenken voor je dat gaat doen om teleurstelling te voorkomen.

Vrouwen betrekken alles op zichzelf

Als vrouw hebben wij een eigenschap die goed kan zijn maar ook zeer vermoeiend. Namelijk dat we alles op ons zelf betrekken. We vinden onszelf best goed, maar spreken dat niet uit. Dat moeten anderen doen, zoals onze partners. Als we de verwachte bevestiging niet krijgen dan zijn we teleurgesteld of zelfs boos. Daarnaast zijn we ook goed om een antwoord tweeduidig uit te leggen. Tussen de regels kunnen wij goed lezen en luisteren, zelfs als er niks gezegd wordt, in stilte dus. Knap toch.

De verleiding van je ego

Wat er gebeurt is dat je op degelijke momenten in de verleiding van je ego trapt. Het ego dat nooit goed genoeg is. Je zoekt weer naar bevestiging van buitenaf. Maar dat hoeft niet omdat jij en alleen jij verantwoordelijk bent voor je eigen geluk. Een ander kan jou niet gelukkig maken. Herken je deze situatie, dan is het op zo’n moment even tijd om oprechte aandacht voor jezelf te gaan schenken. Want alles wat je nodig hebt, zit al in je. Je moet je er alleen weer even bewust van worden. Zadel een ander dus niet langer op met de verleiding van jouw ego. Deze woordspeling heb ik niet van me zelf, maar ik vond het te mooi om niet te gebruiken.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.