5 redenen vakantie singles

De vele smaken van IJsland

IJsland zit in de lift als vakantiebestemming. Er zijn ook singles reizen die op IJsland gericht zijn.  IJsland kies je niet voor het mooie weer, alhoewel het land je zeker in vuur en vlam kan zetten. Schitterende natuur, ruige kusten, lavavelden en vulkanen, maar ook mooie bloemenvelden. Voor iedereen een smaakje.

1. Blub, blub, blub, blub, blub

IJsland borrelt. Aan alle kanten. Op de raarste plaatsen hoor je ineens ‘blub’. De meeste bezochte geyser is Strokkur. De enorme waterpluim is een mooi gezicht, maar het mooiste moment is eigenlijk vlak voor de uitbarsting.

Ook op andere plekken op IJsland borrelt het en al die bijzondere plekken zijn gratis toegankelijk. Voorzieningen zijn er overigens nauwelijks en ook geen parkwachters om te waarschuwen voor eventueel gevaar. Betreden dus op eigen risico. Er staat hooguit af en toe een bordje ‘pas op, water 100˚C’.

2. Paarden aaien

De IJslandse paarden zijn waarschijnlijk de enige paarden ter wereld die zó de vrijheid hebben om te gaan en staan waar ze willen. Er zijn legio mogelijkheden om een paardrijtocht te maken op IJsland, maar gewoon een tijdje in de berm staan en zo’n halfwilde kudde observeren, is echt bijzonder. Ook al ben je geen paardenliefhebber, de vrijheid die dit beeld geeft is fascinerend.

3. Een veld vol lupines

Als je in juni naar IJsland gaat is de kans groot dat je enorme velden bloeiende lupines ziet. Die zijn ooit gezaaid om erosie te voorkomen. De lupine doet het op IJsland echter zo goed dat het intussen gezien wordt als onkruid. Hoewel niet iedereen er blij mee is, zijn die velden vol paarse bloemen wel erg mooi. Loop het veld in en je bent omringd door een wolk van paars.

4. Beeldentuin van  blauwe ijsschotsen

Bij een rondrit over IJsland hoort een bezoek aan het gletsjermeer Jökulsarlón, een meer vol enorme ijsschotsen, die langzaam smelten tot ze zo klein zijn dat ze onder de brug door kunnen dobberen, richting zee. Loop zeker ook even naar de andere kant van de brug. Daar spoelen op het zwarte strand de brokken ijs aan. Het is een soort beeldentuin, het ijs heeft allerlei grillige vormen en een bijzondere, diepblauwe, kleur. Fotogenieke plek!

5. Hete grond onder je voeten

Het blijft echt een waanzinnige ervaring om te  lopen op grond die zo ‘jong’ is dat de stoom er nog vanaf slaat. Ga bijvoorbeeld wandelen op de lavavelden bij de Kráfla-vulkaan . Raap zo’n brok lava op en voel hoe licht het is. Wel uitkijken dat je niet struikelt, want je kunt je handen aan die vulkaansteen gemeen openhalen.

6. Het penismuseum bezoeken

Een beetje melig is het wel, het penismuseum van Húsavik. Het museum heeft een uitgebreide collectie penissen, opgezet aan de muur, verwerkt in een lampenkapje of op sterk water. Mannelijk gezelschap wordt na een tijdje wat bleek om de neus, is de ervaring. Terwijl het toch zo interessant en leerzaam is allemaal. Wist je bijvoorbeeld dat de penis van de blauwe vinvis het grootste lid ter wereld is?  Húsavik is een kustplaatsje dat verder vooral bekend is vanwege de walvisexcursies.

7. Poedelen in een warm bad

The Blue Lagoon is het bekendste kuurbad, maar maak je een rondreis, ga dan in elk geval ook naar de geothermische baden van Myvatn, in het noordoosten van IJsland.  Hier is het veel rustiger en het water is minstens zo heilzaam en lekker warm.

Zie ook een eerder artikel dat singles probeert enthousiast te maken voor IJsland.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!