5 redenen vakantie singles

De vele smaken van IJsland

IJsland zit in de lift als vakantiebestemming. Er zijn ook singles reizen die op IJsland gericht zijn.  IJsland kies je niet voor het mooie weer, alhoewel het land je zeker in vuur en vlam kan zetten. Schitterende natuur, ruige kusten, lavavelden en vulkanen, maar ook mooie bloemenvelden. Voor iedereen een smaakje.

1. Blub, blub, blub, blub, blub

IJsland borrelt. Aan alle kanten. Op de raarste plaatsen hoor je ineens ‘blub’. De meeste bezochte geyser is Strokkur. De enorme waterpluim is een mooi gezicht, maar het mooiste moment is eigenlijk vlak voor de uitbarsting.

Ook op andere plekken op IJsland borrelt het en al die bijzondere plekken zijn gratis toegankelijk. Voorzieningen zijn er overigens nauwelijks en ook geen parkwachters om te waarschuwen voor eventueel gevaar. Betreden dus op eigen risico. Er staat hooguit af en toe een bordje ‘pas op, water 100˚C’.

2. Paarden aaien

De IJslandse paarden zijn waarschijnlijk de enige paarden ter wereld die zó de vrijheid hebben om te gaan en staan waar ze willen. Er zijn legio mogelijkheden om een paardrijtocht te maken op IJsland, maar gewoon een tijdje in de berm staan en zo’n halfwilde kudde observeren, is echt bijzonder. Ook al ben je geen paardenliefhebber, de vrijheid die dit beeld geeft is fascinerend.

3. Een veld vol lupines

Als je in juni naar IJsland gaat is de kans groot dat je enorme velden bloeiende lupines ziet. Die zijn ooit gezaaid om erosie te voorkomen. De lupine doet het op IJsland echter zo goed dat het intussen gezien wordt als onkruid. Hoewel niet iedereen er blij mee is, zijn die velden vol paarse bloemen wel erg mooi. Loop het veld in en je bent omringd door een wolk van paars.

4. Beeldentuin van  blauwe ijsschotsen

Bij een rondrit over IJsland hoort een bezoek aan het gletsjermeer Jökulsarlón, een meer vol enorme ijsschotsen, die langzaam smelten tot ze zo klein zijn dat ze onder de brug door kunnen dobberen, richting zee. Loop zeker ook even naar de andere kant van de brug. Daar spoelen op het zwarte strand de brokken ijs aan. Het is een soort beeldentuin, het ijs heeft allerlei grillige vormen en een bijzondere, diepblauwe, kleur. Fotogenieke plek!

5. Hete grond onder je voeten

Het blijft echt een waanzinnige ervaring om te  lopen op grond die zo ‘jong’ is dat de stoom er nog vanaf slaat. Ga bijvoorbeeld wandelen op de lavavelden bij de Kráfla-vulkaan . Raap zo’n brok lava op en voel hoe licht het is. Wel uitkijken dat je niet struikelt, want je kunt je handen aan die vulkaansteen gemeen openhalen.

6. Het penismuseum bezoeken

Een beetje melig is het wel, het penismuseum van Húsavik. Het museum heeft een uitgebreide collectie penissen, opgezet aan de muur, verwerkt in een lampenkapje of op sterk water. Mannelijk gezelschap wordt na een tijdje wat bleek om de neus, is de ervaring. Terwijl het toch zo interessant en leerzaam is allemaal. Wist je bijvoorbeeld dat de penis van de blauwe vinvis het grootste lid ter wereld is?  Húsavik is een kustplaatsje dat verder vooral bekend is vanwege de walvisexcursies.

7. Poedelen in een warm bad

The Blue Lagoon is het bekendste kuurbad, maar maak je een rondreis, ga dan in elk geval ook naar de geothermische baden van Myvatn, in het noordoosten van IJsland.  Hier is het veel rustiger en het water is minstens zo heilzaam en lekker warm.

Zie ook een eerder artikel dat singles probeert enthousiast te maken voor IJsland.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!