5 redenen vakantie singles

De vele smaken van IJsland

IJsland zit in de lift als vakantiebestemming. Er zijn ook singles reizen die op IJsland gericht zijn.  IJsland kies je niet voor het mooie weer, alhoewel het land je zeker in vuur en vlam kan zetten. Schitterende natuur, ruige kusten, lavavelden en vulkanen, maar ook mooie bloemenvelden. Voor iedereen een smaakje.

1. Blub, blub, blub, blub, blub

IJsland borrelt. Aan alle kanten. Op de raarste plaatsen hoor je ineens ‘blub’. De meeste bezochte geyser is Strokkur. De enorme waterpluim is een mooi gezicht, maar het mooiste moment is eigenlijk vlak voor de uitbarsting.

Ook op andere plekken op IJsland borrelt het en al die bijzondere plekken zijn gratis toegankelijk. Voorzieningen zijn er overigens nauwelijks en ook geen parkwachters om te waarschuwen voor eventueel gevaar. Betreden dus op eigen risico. Er staat hooguit af en toe een bordje ‘pas op, water 100˚C’.

2. Paarden aaien

De IJslandse paarden zijn waarschijnlijk de enige paarden ter wereld die zó de vrijheid hebben om te gaan en staan waar ze willen. Er zijn legio mogelijkheden om een paardrijtocht te maken op IJsland, maar gewoon een tijdje in de berm staan en zo’n halfwilde kudde observeren, is echt bijzonder. Ook al ben je geen paardenliefhebber, de vrijheid die dit beeld geeft is fascinerend.

3. Een veld vol lupines

Als je in juni naar IJsland gaat is de kans groot dat je enorme velden bloeiende lupines ziet. Die zijn ooit gezaaid om erosie te voorkomen. De lupine doet het op IJsland echter zo goed dat het intussen gezien wordt als onkruid. Hoewel niet iedereen er blij mee is, zijn die velden vol paarse bloemen wel erg mooi. Loop het veld in en je bent omringd door een wolk van paars.

4. Beeldentuin van  blauwe ijsschotsen

Bij een rondrit over IJsland hoort een bezoek aan het gletsjermeer Jökulsarlón, een meer vol enorme ijsschotsen, die langzaam smelten tot ze zo klein zijn dat ze onder de brug door kunnen dobberen, richting zee. Loop zeker ook even naar de andere kant van de brug. Daar spoelen op het zwarte strand de brokken ijs aan. Het is een soort beeldentuin, het ijs heeft allerlei grillige vormen en een bijzondere, diepblauwe, kleur. Fotogenieke plek!

5. Hete grond onder je voeten

Het blijft echt een waanzinnige ervaring om te  lopen op grond die zo ‘jong’ is dat de stoom er nog vanaf slaat. Ga bijvoorbeeld wandelen op de lavavelden bij de Kráfla-vulkaan . Raap zo’n brok lava op en voel hoe licht het is. Wel uitkijken dat je niet struikelt, want je kunt je handen aan die vulkaansteen gemeen openhalen.

6. Het penismuseum bezoeken

Een beetje melig is het wel, het penismuseum van Húsavik. Het museum heeft een uitgebreide collectie penissen, opgezet aan de muur, verwerkt in een lampenkapje of op sterk water. Mannelijk gezelschap wordt na een tijdje wat bleek om de neus, is de ervaring. Terwijl het toch zo interessant en leerzaam is allemaal. Wist je bijvoorbeeld dat de penis van de blauwe vinvis het grootste lid ter wereld is?  Húsavik is een kustplaatsje dat verder vooral bekend is vanwege de walvisexcursies.

7. Poedelen in een warm bad

The Blue Lagoon is het bekendste kuurbad, maar maak je een rondreis, ga dan in elk geval ook naar de geothermische baden van Myvatn, in het noordoosten van IJsland.  Hier is het veel rustiger en het water is minstens zo heilzaam en lekker warm.

Zie ook een eerder artikel dat singles probeert enthousiast te maken voor IJsland.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?