Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
Valentijsdag voor Singles
26 augustus 2019

Dé tips: daten voor beginners

Nu de zomervakantie ten einde loopt denken heel wat singles er over na om zich toch maar eens op de datingmarkt te begeven..  Maar wat als je nieuw bent op de markt? Tips van deskundigen: hoe presenteer je jezelf online? 

  1. Ken jezelf

,,Veel mensen slaan stap één over’’, zegt datingcoach Denise Janmaat. Het begint bij zelfkennis, zegt zij. ,,Wie ben je en wat wil je nou écht?’’ Denk vooraf goed na over wat belangrijk voor je is. Wie deze stap overslaat, haalt zichzelf dateleed op de hals. Want afspraakjes met mensen met wie het matig tot slecht klikt zijn even tijdrovend als vervelend. Wie gericht zoekt voorkomt hoofdpijn.

Een gezonde dosis zelfvertrouwen is daarnaast van levensbelang. Janmaat: ,,Wie niet blij wordt van zichzelf, kan een ander onmogelijk gelukkig maken.’’ Begin dus pas met daten als je goed in je vel zit. ,,Is dat niet het geval dan is je zoektocht al op voorhand mislukt.’’ Gun jezelf wat tijd voordat je in het diepe springt

  1. Kies je platform

,,Laat duidelijk zien wat jij te bieden hebt’’, zegt Janmaat. Via welke weg dit gebeurt, bepaal je zelf: in de kroeg, via Tinder, een datingbureau of datingsite. De laatste optie heeft Janmaats voorkeur. ,,De meeste mensen die beginnen met daten, vinden het doodeng om op iemand af te stappen.’’ Wie datet via een website voorkomt dat. ,,Bovendien maak je online meer kans een partner te treffen met dezelfde interesses.’’ Maar er zitten ook voordelen aan face-to-facecontact. ,,Charisma komt online minder goed over.’’

Je kunt ook een datingbureau inschakelen. ,,Maar daten is zó persoonlijk. Wil je dat echt uit handen geven?’’ stelt Janmaat. ,,Bij een datingbureau wordt de keuze voor je gemaakt. Daar ben ik geen fan van.’’ Wie van vluchtig contact houdt, kan de app Tinder proberen. ,,Maar daar word je snel beoordeeld en krijg je weinig kans op meer contact.’’

  1. Vraag vrienden om hulp

,,Maak samen met een vriend of familielid een profiel aan’’, adviseert Roelijne Peters van datingsite Lexa. ,,Mensen die dicht bij je staan kennen je goed en weten waarom jij leuk en bijzonder bent.’’ Daar is Janmaat het roerend mee eens. ,,Benoem concreet je wensen’’, vult zij aan. ,,Hoe specifieker je bent, hoe beter.’’ Honderden berichten ontvangen is misschien goed voor je ego, maar je koopt er weinig voor. Wie uitgesproken is, vist in een kleinere vijver maar heeft meer kans die ene soulmate te vinden.

Voor velen zal de volgende tip overbodig zijn, maar Peters zegt het toch maar: ,,Eerlijkheid duurt het langst.’’ Benadruk je kwaliteiten, maar verzin er geen. Toch jammer als je nieuwe lief voorstelt samen te gaan salsadansen, waarin je volgens je profiel uitblinkt. Terwijl je in werkelijkheid een houten klaas bent. En nog iets: let op je taalgebruik. Peters: ,,Hoe leuk je ook bent: sommige potentiële dates haken af als er taal- en spelfouten in je profieltekst staan.’’

  1. Plaats meerdere foto’s

Een goede foto is belangrijk want die ziet jouw potentiële geliefde het eerst. ,,Zorg dat je alleen op je profielfoto staat, een groepsfoto kan voor verwarring zorgen’’, zegt Peters. ,,En één foto is niet voldoende. Daters hebben minstens drie of vier beelden nodig om een goede indruk te krijgen.’’ Voeg dus meerdere kiekjes toe die iets zeggen over wie jij bent. Werk jij als cameraman of -vrouw? Upload dan een plaatje van jou met camera. En als je van reizen of paardrijden houdt: kom maar door met die beelden.

  1. Neem zelf initiatief

Janmaat is duidelijk als het aankomt op initiatief nemen. ,,Doen! Wie initiatief neemt krijgt wat hij wil, wie afwacht krijgt wat hij kan krijgen’’, zegt ze. Dus trek de stoute schoenen aan en zet die eerste stap.

Wat je vooral niet moet doen: steeds hetzelfde bericht versturen. Janmaat ziet dit geregeld gebeuren. ,,Sommige mensen vergeten zelfs de naam aan te passen. Lees je liever goed in, en stuur iets waarmee jij je onderscheidt.” Geef bijvoorbeeld een compliment, adviseert Janmaat. Bijvoorbeeld: ‘Wat straal je op de foto.’ ,,Of, beter nog: vertel wat het profiel van de ander met je doet.’’

Bron: AD

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

SmartSingles.nl

gerelateerde artikelen

Daten tijdens warm weer? Let op de afknappers!

De kans groot dat de singles nu op het terras of...

Singles nu vaker op vervolgdate

Veel meer dates krijgen een vervolg doordat er vaker echte connecties...

Stop niet met daten – 5 TIPS

Stop niet met daten. De cafés zijn leeg, maar op datingsites...

Met deze super tips date en ontmoet jij singles in coronatijd

Zeker voor singles geen gemakkelijke tijd. Want hoe ontmoet je nu...

Zo maak je het beste van daten tijdens ‘social distancing’

Is daten nog wel mogelijk nu we vooral binnen moeten blijven?...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie