willie test womanizer

De tien geboden van casual seks

Casual seks is zelden echt vrijblijvend. Vooral voor vrouwen eindigt het vaak in frustraties, een berg verwijten en spijt. Mannen lijken daarentegen beter in het onderhouden van casual seksrelaties. De stelling dat ze seks en emoties beter kunnen scheiden, heeft daar wellicht weinig mee te maken. Ze kiezen gewoon veel bewuster (en beter) met wie ze het doen. Daarom dames: de tien geboden van het casual vrijen.

Wanneer mannen zeggen: “Het wordt nooit iets serieus, het is puur casual”, menen ze dat doorgaans ook. Ze worden niet emotioneel of aanhankelijk, omdat ze bewust kiezen voor een vrouw waar ze zich nooit aan zouden binden. Wanneer je als vrouw aanstuurt op een vrijblijvende fysieke relatie, is het belangrijk alle onderliggende motieven te weren, niet te dromen van iets meer en vooral te spelen volgens dezelde (succesvolle) regels.

De 10 geboden van casual seks

1. Hou het bij lekker
Bij de keuze van je casual partner mag je je op niets anders richten dan de fysieke aantrekkingskracht en de seksuele vonk. Als het vrijen fantastisch is én hij is ook slim, grappig en lief, zal het moeilijk worden om de vrijblijvendheid te onderhouden.

2. Ban de beste vriend
Vrijen met één van je beste vrienden en casual gaan absoluut niet samen. De emotionele en mentale band die jullie al hadden, zal nooit kunnen gescheiden worden van het fysieke. Bovendien zal de vriendschap nooit nog hetzelfde zijn: ofwel blijft er een vreselijke spanning hangen, ofwel wordt het simpelweg een relatie.

3. Ken jezelf
Casual seks omdat je geniet van het vrijen en gewoon uit bent op seks is dé perfecte reden. Het doen om iets te bewijzen is sletterig en het doen gewoon om het doen, zal je achteraf bekopen met spijt en onzekerheid. Casual starten terwijl jij stiekem meer wilt, eindigt ook zelden goed.

4. Blijf uit de knuffelzone
In feite is de regel bij casual ‘orgasmes only’. Moet je hem daarom onmiddellijk buiten gooien na de vrijpartij? Neen, maar knuffelen is uit den boze. Die warme vorm van affectie hoort bij een echte relatie, niet bij een seksrelatie.

5. Stel hem niet voor
Casual lovers hoor je niet voor te stellen aan je vriend(inn)en. Zo vermijd je dat ze hem tof gezelschap vinden (of omgekeerd) en dat hij een permanente factor in je leven wordt. Bovendien zal het de ‘wat als’-gedachten alleen maar bevorderen en dan krijgt casual geen kans meer.

6. Ga voor zoveel mogelijk naakt
Dit gaat om seks… Geen nood aan uitgestippelde outfits (tenzij het natuurlijk om kinky pakjes zou gaan). Wie in een casual relatie teveel geklede activiteiten doet, wandelt los de gevarenzone binnen.

7. Wees niet egoïstisch
Het kan alleen casual zijn als beide partijen hetzelfde willen. Wanneer je iemand met oprechte gevoelens gebruikt voor seks, ben je een bitch, punt! Ben jij de dupe? Ga dan nog eens kijken naar gebod 3.

8. ‘Get your freak on’
Aangezien je letterlijk niets te verliezen hebt, kan je gerust alle remmen lossen. Probeer naar hartelust nieuwe standjes uit en laat je wildste en stoutste fantasietjes werkelijkheid worden. 9 op de 10 zal hij het fantastisch vinden. Zo niet, is hij cru gezegd vervangbaar.

9. Ga voor veilig
Seksrelaties hoeven in principe niet monogaam te zijn. De kans is dus groot dat je boytoy nog andere partners heeft. Ga daarom altijd voor veilig.

10. Wees altijd eerlijk
Casual relaties zijn per definitie iets tijdelijks. Je hoeft dus absoluut nergens doekjes om te winden wanneer je iemand nieuw hebt leren kennen. Als je deze tien geboden volgt, zou niemand gekwetst mogen achterblijven.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.