De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

Je hebt je ingeschreven voor een speeddate. Geweldig. Maar waarover moet je in hemelsnaam praten met twintig verschillende dates, zonder in herhaling te vallen? De beste speeddatevragen zijn erop gericht om te helpen achterhalen of je echt levelt met iemand. De vragen moeten peilen of je praktisch, intellectueel en emotioneel wel op dezelfde golflengte zit. Slimme vragen helpen ook om het onderscheid te maken met de concurrentie en om een verbluffende en o zo belangrijke eerste indruk achter te laten.

Speciaal voor de inspiratieloze, en misschien wel gemakzuchtige speeddaters onder ons, hebben we een selectie gemaakt van de beste speeddatevragen. Namelijk de meest uitgekookte vragen om het ijs te breken en om het hemd van het lijf van je date te vragen.

De kunst van het speeddaten

Om uit te blinken in de kunst van het speeddaten, is het essentieel om een mooi arsenaal aan slimme speeddatevragen achter de hand te hebben. En of speeddaten een kunst is. Maar niet getreurd, wij reiken je alle geheime wapens en de meest gewiekste vragen aan om de beste speeddater van de avond te worden.

Traditioneel daten, of zelfs online daten via apps als Tinder, is best vermoeiend. Het is langdradig, tijdrovend en vaak zit je opgezadeld met de kandidaat waar je nog het minste afkeer van hebt, eerder dan te daten met iemand bij wie de vonk echt overslaat.

Speeddaten maakt op een intelligente en efficiënte manier komaf met dit eeuwenoude dilemma. Voor het geval je de voorbije jaren onder een steen hebt geleefd, speeddating is een evenement waarbij je een hele reeks korte dates hebt van om en bij de drie minuten.

Singles slaan een korte babbel om uit te vissen of het klikt. Op het einde van de avond nomineren ze wie ze graag mogen en als het gevoel wederzijds is volgt er nog een rendez-vous, en wie weet misschien nog wel veel meer!

Welke vragen moet je stellen tijdens het speeddaten?

Tijdens speeddaten is geen enkel thema taboe, behalve dan je ex. Hobby’s, beroep, familie, reizen en andere interesses zijn allemaal oké. Een goede openingsvraag is of je date al weleens gespeeddatet heeft. Als ze doorwinterde speeddaters zijn, is het zaak om de gebruikelijke vragen te vermijden. Die hebben ze toch al honderd keer gehoord.

Wanneer ze compleet nieuw zijn in de wondere wereld van het speeddaten, mag je dan weer wel terugvallen op wat meer standaardvragen om hen op hun gemak te doen voelen.

Wij moedigen je aan om de typische, saaie vragen overboord te gooien, zoals “Wat doe je voor werk?”, “Hoeveel broers en zussen heb je?”, … Geeuw! In plaats daarvan geven we je tips om speeddaten tot een hoger niveau te tillen en om de knapste, schattigste, liefste date aan de haak te slaan.

Speeddatevragen om een verbluffende indruk achter te laten

De bedoeling is om aan de hand van je vragen wat meer te weten te komen over de het leven, karakter, achtergrond en passies van je date. Het is ook altijd goed om je even af te vragen hoe jijzelf deze vragen zou beantwoorden. Met een beetje voorbereiding verhoog je trouwens aanzienlijk je slaagkansen. Niet dat het een examen is met spiekbriefjes, maar een voorbereid man of vrouw is er twee waard tijdens het speeddaten.

Denk eraan dat je maar drie tot vijf minuten hebt om een klik te maken met je gesprekspartner. Dus stap zo snel mogelijk af van de klassieke eerste kennismakingsvragen en vuur wat sappigere vragen af!

Maak het ook niet te moeilijk. Het laatste wat je wil is dat ze je met open mond zitten aan te kijken en zich door de haren wrijven, niet wetende wat ze in godsnaam op die mega-ingewikkelde, existentiële strikvragen van jou moeten antwoorden.

Diepzinnigere speeddatingvragen

 • Welke titel moet jouw biografie hebben? Leer iets over hoe je date in het leven staat en hoe ze zichzelf zien.
 • Welk tijdperk van de geschiedenis zou jij weleens willen bezoeken – en waarom? Leer iets over wat ze leuk en totaal niet leuk vinden.
 • Wat is het laatste boek dat je gelezen hebt? Leer iets over hun smaak.
 • Welke drie wensen zou je willen maken als er nu een fee voor je zat? Leer iets over hun dromen en verlangens.
 • Met welke beroemdheid (levend of dood) zou je wel eens willen dineren? En wat zou je hen vragen? Leer meer over de culturele bagage van je gesprekspartner.
 • Als je nú voor een dag op reis zou kunnen vertrekken, waar zou je dan naartoe gaan? Leer iets meer over hun favoriete vakantiebestemmingen.
 • Zit je liever binnen of buiten? Leer iets over hun hobby’s en of je samen bepaalde dingen kunt doen.
 • Wat is je favoriete drankje? Dit is een geweldige ijsbreker met het oog op een tweede date, omdat je hen dan met hun lievelingscocktail kunt verrassen.
 • Heb je huisdieren? Deze is goed als je zelf een dierenliefhebber bent. Als je een poezenvrouw bent, wil je geen man met een kattenallergie. En er zijn nu eenmaal katten- en hondenmensen.
 • Wat zou je aan jezelf willen veranderen? Dit is een van de meest effectieve vragen die je kunt stellen, dus wees er zuinig mee. Het leert je iets over hun kleinere en misschien onhebbelijke kantjes.

Hilarische speeddatevragen

 • Wat is de slechtste grap die je ooit hebt gehoord? Misschien vind jij hem wél goed.
 • Wat is het raarste dat je ooit hebt gedroomd? Leer iets over hun donkere kantjes.
 • Hoe vier jij je verjaardag het liefst? Ontdek of ze introvert of extrovert zijn.
 • Wat is jouw guilty pleasure? Leer wat ze het liefste doen wanneer ze helemaal alleen zijn en wanneer niemand hen ziet.
 • Wat zou je vragen als je plotseling een alien, pakweg E.T., voor je hebt staan? Ontdek of ze geloven in paranormale gebeurtenissen of buitenaards leven.
 • Ben je een ochtendmens of een nachtuil? Het antwoord op deze vraag is belangrijk om te weten of een relatie überhaupt wel zou werken.
 • Wat wilde je als kind altijd al worden? Leer iets meer over hun interesses en beroep, zonder op de man of de vrouw af te vragen wat voor werk ze doen.
 • Wat doe je het liefste: zingen of dansen? Misschien geen van beiden, maar altijd wel goed om de tongen los te maken.
 • Rug- of voetmassage? Handig om weten als je een stinkende voetenfobie hebt.
 • Wat is jouw favoriete manier om te relaxen? Ontdek of je date een goede persoon is om samen te chillen. Toch een van de meest onderschatte aspecten van een goede relatie.

En de vraag van één miljoen is natuurlijk: “Wat zit er in je koelkast?” De liefde van de man (en ook de vrouw natuurlijk) gaat door de maag. Je wil voor een vervolgdate dus absoluut weten wat hun lievelingsgerechten zijn!

Wat zijn goede speeddatevragen?

Iedereen is anders. Sommige vragen werken bij anderen beter afhankelijk van jouw en hun persoonlijkheid. Vraag jezelf af welke vragen je het meest fascineren en waarbij jij je het beste voelt. Zo krijg je automatisch een idee over de voor jou beste vragen. Op zeker ogenblik zal je ook onvermijdelijk moeten vragen of je date wil trouwen en kinderen wil, en of ze houden van reizen of misschien naar het buitenland willen emigreren.

Speeddaten moet vooral ook gewoon leuk blijven. Gewapend met de juiste speeddatevragen kan die eerste date niet stuk. Speeddating is de slimme oplossing voor drukbezette singles die geen tijd te verspillen hebben. En met de juiste vragen neem je de ideale date mee naar huis.

Nu je wat inspiratie hebt opgedaan om het ijs te breken, is het aan jou om je in te schrijven voor een speeddatingevenement en die originele speeddatevragen van je te testen!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.