De “Singles Coach” wint terrein

13-05-2007 – De “Singles Coach” wint terrein

Al kennisgemaakt met de cursus ‘flirten en versieren’, een workshop ‘hoe verleid ik een vrouw’ of je datingprofiel aangescherpt met behulp van een personal coach?
Lang zal het niet meer duren. Single coaching is namelijk een fenomeen dat snel terreinwinst boekt. Verschillende aanbieders springen met succes in het gat dat valt tussen het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Wil je flirten, verleiden, daten en scoren maar boek je tot op heden bar weinig succes? Dan biedt de single coach uitkomst.

Singles coachen, toen en nu
Singles coachen is niet nieuw. Al sinds jaar en dag doen traditionele relatiebureaus niet anders. Zij inventariseren met een persoonlijk gesprek wensen én persoonlijkheid om daarna een match te zoeken op basis van criteria die niet geheel te vangen zijn in een datingprofiel. Vanuit het bureau is er altijd een persoonlijk aanspreekpunt die je voor én na de dates met raad en daad bijstaat. De single coaches van nu doen min of meer hetzelfde. Ze begeleiden, adviseren en optimaliseren jouw zoekactie naar de juiste partner. Alleen ditmaal met andere middelen zoals telefoon, chatten, e-mail en workshops. Het raakvlak is hier persoonlijke begeleiding.

Business & pleasure
Waar het personal coachen in de privé-sfeer nog in de lift zit, zien we dat dit fenomeen zich op het professionele vlak al lang bewezen heeft. Wie doet er tegenwoordig niet aan loopbaanbegeleiding, sparren, klankborden of volgt er een training gesprekstechnieken? Vrijwel iedere zichzelf respecterende manager of directielid heeft een personal coach. Ook bestaan er bureaus om een sollicitatiegesprek te oefenen en je CV te laten oppoetsen. Dit alles om jezelf te ontwikkelen en verbeteren. Ook in je privé-leven kan het handig zijn je door professionals te laten adviseren of begeleiden. De opkomst van de single coach is dus zo gek nog niet.

Eenvoud bedriegt
De keus voor wat extra begeleiding lijkt geen voor de hand liggende. Met een explosief groeiend aantal aanbieders, het internet binnen handbereik en potentiële kandidaten te over is die nieuwe partner toch zo gevonden? Niet dus. Voor het eerst een datingprofiel invullen blijkt voor velen een lastig karwei. Wat vertel je nu wel en juist niet over jezelf, hoe val je op tussen die duizenden anderen en last but not least, hoe krijgt je die reacties waar je écht wat aan hebt? Het lijkt verdacht veel op een standaard sollicitatieprocedure.. Geen wonder dat steeds meer singles zich laten adviseren door een dating-coach. Met de door hen ingebrachte expertise en persoonlijke begeleiding kom je tot een verbeterde versie van jezelf.

MidLife singles
Niet veel anders is het voor de vrijgezelle feestganger of speeddate-bezoeker van tegen of boven de veertig. Vaak na jaren van huisje-boompje-beestje is men plotseling een midlife single op de versiertoer. Maar hoe moest dat ook al weer, flirten en versieren? Twijfels en onzekerheden horen erbij, je bent er tenslotte een tijdje uitgeweest. Het kan dus zijn dat je koudwatervrees hebt. Door het opvijzelen van het zelfvertrouwen, het ondergaan van een uiterlijke make-over en gesprekstechnieken te trainen tijdens een workshop ben je in no-time klaargestoomd voor de versiertoer.

Liefdesgarantie
Hoewel een dating of personal coach je op liefdesgebied beslist vooruit kan helpen, bieden ze geen instant liefdesgarantie. Met of zonder nieuw verworven vaardigheden, verleidingstechnieken of aangepast datingprofiel komt het toch neer op ‘oefening baart kunst’, een gezonde dosis geluk en gezond verstand.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten