De single weer in het verdomhoekje

Versier- en sekscoach Victor Verlon vindt dat hij moet opkomen voor singles na de pijnlijke opmerking van psychiater Bram Bakker in een recent interview met het AD. Verlon: “Alweer wordt de single in het verdomhoekje gezet.”

Veel missen van het leven

Verlon doelt op de opmerking waarin Bakker  zich afvraagt waarom premier Mark Rutte single is en zo monomaan voor zijn werk kiest. Bakker is van mening dat de premier daardoor veel van het leven mist dat andere mensen leiden. Zover bekend heeft de premier inderdaad geen relatie.

Vooroordeel versterkt

Volgens Verlon wordt er te vaak verondersteld dat de single een onvervuld en de niet-vrijgezel een vervuld leven leidt. Hij vindt het teleurstellend dat een bekende psychiater, met warempel 12 boeken op zijn naam, dit vooroordeel nog eens versterkt.

Niet in één hokje te stoppen

Uit een eerder onderzoek blijkt, uitgevoerd door SinglesSite.nl, dat singles moeilijk te definiëren zijn als doelgroep. De leeftijden liggen te ver uiteen, net als interesses, en het opleidings- en inkomensniveau. Ze kunnen daardoor niet gecategoriseerd worden als een bepaald soort mensen. Wel blijken singles meer overeen te komen wat betreft levensstijl. Zo gaan ze vaker met vakantie, doen andere boodschappen, sporten intensiever en gaan meer stappen.

Zaligmakend

De versiercoach stelt dat een relatie hebben niet per definitie beter is dan single zijn. Een relatie is niet bij voorbaat zaligmakend. “Een relatie hebben heeft zijn voor- en nadelen, net als single zijn. Bij elk mens pakt dat echter anders uit. Ik roep mensen daarom op, inclusief de heer Bram Bakker, om vooral te stoppen met dat hokjesdenken. Elk mens heeft zijn eigen behoeften en ambities. De status van je relatie hoeft je geluk niet te bepalen!”

Ontdek meer over het werk van Victor Verlon door zijn  blog te bezoeken.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.