zelfvertrouwen lichaamstaal

Dé remedie tegen die vreselijke herfstdip

Heb jij ook zo’n last van die ronduit vreselijke herfstdip? De zon is nog maar amper een paar weken verdwenen en jij voelt je al depri en ziet enorm op tegen de komende maanden. Je staat niet alleen. Heel veel mensen hebben in het najaar last van de beruchte herfstdip.

Van terras naar paraplu

Zo gek is het ook niet. Zat je voor je gevoel nog maar even geleden op een zonovergoten terras en lag je aan het strand, nu loop je volledig ingepakt en met paraplu over straat. De temperaturen dalen en het lijkt maar niet op te houden met regenen. Tel daarbij op dat de sleur van alledag weer is begonnen (kids naar school, weer aan het werk) en dan is het heus geen wonder toch dat je minder lekker in je  velletje zit!

5 tips tegen de herfstdip

Wat kan je doen om dat vervelende gevoel in de herfst te verdrijven? Deze paar tips helpen je een handje.

1.  Gun jezelf een nieuwe passie

Ga eindelijk die wijncursus volgen, bij die toneelclub of op taalles zodat je je op de volgende vakantie een stuk beter kunt uitdrukken. Stel jezelf in september voor een nieuw doel, een uitdaging die je niet alleen energie kost, maar waar je vooral energie van krijgt. Welke passie of hobby dat is voor iedereen anders, maar het gaat erom dat je jezelf iets gunt waar je een blij en fijn gevoel van krijgt. Is het ook nog eens een uitdaging voor je brein, dan is dat mooi meegenomen. Zie het niet als ‘moeten’ maar mogen, dat scheelt al een hele hoop. Ga je liever op yoga om te relaxen, ook prima natuurlijk!

2. Let op allergieën in het najaar

Wist je dat heel wat mensen niet alleen in het voorjaar maar ook in de herfst last hebben van allergieën zoals hooikoorts of huisstofmijtallergie?  Als je je heel erg futloos voelt deze periode dan zou het zo maar eens kunnen dat jij hier ook last van hebt. Verschillende studies hebben aangetoond dat allergiesymptomen vergelijkbaar zijn met signalen van een depressie. Neem het zeker voor het onzekere en laat het controleren door je huisarts. Wie weet is jou futloosheid met de juiste hulpmiddelen binnenkort als sneeuw voor de zon verdwenen.

3. Adem in, adem uit…

Heb je in deze periode van het jaar extra veel last van stress door je werk of door nare privéomstandigheden, dan werkt dan niet mee als de bladeren vallen en de regen maar uit de lucht blijft komen. Wist je dat ademhalingsoefeningen je echt helpen bij een stukje ontspanning en de allerergste spanning een beetje doen laten zakken? Probeer het maar eens met deze oefening: adem rustig gedurende vijf tellen in, hou je adem vijf tellen vast en adem ook in vijf tellen uit. Herhaal dit een paar keer achter elkaar. Het is een eenvoudige techniek om eventjes tot rust te komen.

4. Zoek de buitenlucht op

In de herfst is het helaas nou eenmaal zo dat je huid en lichaam minder zonlicht te zien krijgt en dat heeft effect. Verschillende onderzoeken hebben al laten zien dat er een verband bestaat tussen een depressie en een tekort aan vitamine D. Heb je ook last van te weinig zon op je huid? Een zonvakantie boeken in het najaar is zalig, maar niet voor iedereen weggelegd. Alternatief zijn vitaminetabletjes als aanvulling en bewust iedere dat de buitenlucht opzoeken. Probeer, bijvoorbeeld in de lunchpauze een half uurtje naar buiten te gaan. Dat stimuleert de aanmaak van vitamine D in je lijf en dit helpt weer tegen je herfstdip!

5. Onder de juiste mensen komen

Je omringen met klagers en mensen bij wie het glas altijd half leeg is helpt uiteraard niet als je zelf last hebt van een serieuze herfstdip! Belangrijk is dus je te omringen met mensen waar je vrolijk en blij van wordt, mensen om wie je moet lachen en met wie je plezier kunt maken. Laat die zwartkijkers maar zoveel mogelijk links liggen en concentreer je bewust op familie en vrienden waar je je fijn bij voelt. Nieuwe mensen leren kennen kan ook een boost zijn om je najaarsdip te verdrijven. Wie weet ontmoet je wel een nieuwe vlam! Vlinders in je buik zijn natuurlijk de ultieme remedie tegen die herfstdip 😉

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!