De relatietrends van 2010

Ooit was het simpel: mensen ontmoetten iemand, trouwden en leefden nog lang en soms ook gelukkig. Maar in 2010 verloopt het allemaal iets anders. De website hln.be vat het nog even voor ons samen..

1)    Sterke vrouwen
Sterke vrouwen zijn in. Niet het onafhankelijke, assertieve, succesvolle soort, maar het letterlijk sterke soort: met goedgevormde armen. Iets waar mannen voor vallen, volgens een Australische studie.

2)    Affaires
Rare liefdeshistories zijn van alle tijden, maar een grootmoeder en haar kleinzoon (met een kind samen), een man die zijn koe/hond/een vrouw die met zichzelf trouwt of een driejarige die het aanmaakt met een vijfjarige? Dit jaar hebben we alles gezien.

3)    Nichedating
In het begin mikten datingsites op de grootste mogelijke deler, maar nu richten ze zich op niches: een datingsite voor enkel mooie, lelijke of slimme mensen, een voor boekenfreaks of ecologisten of boeren en zelfs eentje voor maagden. In 2010 was ‘exclusief’ het modewoord op datingsites, maar dat werd af en toe ook wel beledigend of zelfs ronduit grof.

4)    Vaginakunsten
Verf om je vagina ‘frisser’ te maken, tips om je vaginageur te verbeteren, parfum gemaakt van ‘vaginageur’, ‘vajazzling’ of het behangen van de vagina met diamanten of een tattoeage ‘down there’: dit jaar ging het allemaal om de versiering van de vagina. Een beetje freaky, maar anderzijds werd het hoog tijd dat er aandacht aan werd besteed.

5)    Relaties met levenloze dingen
Seksbrobots maar ook kussens en andere niet-levende en niet-ademende dingen waren ook het voorwerp van affectie (en zelfs huwelijk). Een heus borstenkussen maakt het zelfs mogelijk voor single mannen omop een zacht paar borsten in slaap te vallen.

6)    Het huwelijk, een circus
Huwelijksprogramma’s doen het nog altijd goed, en parallel daarmee proberen mensen van hun huwelijk een show (en soms een circus) te maken. Ingestudeerde choreografieën, champagnefonteinen, zotte huwelijksaanzoeken of belachelijke thema’s: dit jaar leek het erger dan anders. Met als kers op de taart: de tijger op het huwelijk van Katy Perry en Russell Brand.

7)    Ontrouwrechtszaken
De tijd van de onderdanige vrouw is voorbij, en dus ondernemen steeds meer ontrouwslachtoffers gerechtelijke stappen tegen zijn minnares (en vijf miljoen dollar kreeg). Al kan het ook omgekeerd: een vrouw sleepte haar telefoonbedrijf voor de rechter omdat ze haar ontrouw hebben ‘verklapt’.

8)    Creatieve wraak
Maar ook de minnaars en minnaressen laten zich niet onbetuigd. Zo was er de minnares die een billboard kocht en hun (voorbije) liefde aan de wereld liet weten, toen meneer had beslist terug naar zijn vrouw te gaan. Ook hier doen ontrouwslachtoffers zelf aan mee: zo stak een man een groot kampvuur aan met de laptop en volledige kleerkast van zijn ontrouwe vriendin. Celebs ontsnappen niet: Taylor Swift zou een liedje hebben gecomponeerd over hoe slecht John Mayer haar behandelde.

9)    Echtscheidingstrends
Er is ‘de sagascheiding’ (scheiden omdat de kinderen eindelijk het huis uitzijn), ‘de scheidingscluster’ (omdat scheiden besmettelijk zou zijn) en de scheidingsfeestjes (inclusief taart) die het feit vieren dat je weer vrij bent en dat het eigenlijk beter is voor iedereen.

10)    Serie-ontrouw
Dé ontrouwzaak van 2010 was die van Tiger Woods en zijn Elin. Woods bedroog haar niet alleen al jarenlang, hij deed dat ook nog eens met een hele hoop mensen. Een slecht voorbeeld, dat hopelijk geen echte trend wordt.

11) Wraak voor valentijn

Valentijnsdag is niet de favoriete feestdag van mannen, en dus werd geopperd om op 14 maart ‘anti-valentijnsdag’ te vieren. Een trend is het (nog) niet, maar als je echt platte commercie wil tegengaan, is een nieuwe feestdag uitvinden misschien niet zo’n goed idee.

12) Moslims en seks

Ook moslims hebben seks (uiteraard), en ook zij gaan op zoek naar manieren om het seksleven een beetje opwinderder te maken. Enter: de halal-seksshop!

Meer info en links naar de diverse artikelen vind je hier..

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?