Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
match daten
3 september 2018

De regel van de derde date

Na twee of drie dates, zou je eigenlijk wel moeten weten of de persoon die je hebt ontmoet iemand is met wie je wilt blijven daten. Maar een veelvoorkomende fout die zowel vrouwen als mannen maken is dat ze dingen bij het daten teveel overdenken!

Na een date of twee, drie weet je natuurlijk niet of je de rest van je leven met deze persoon gaat doorbrengen maar… je weet wel of dit de persoon is waar jij je prettig bij voelt. Iemand met wie je een natuurlijke ‘fit’ heb. Dat laatste is de basis voor iedere goede, duurzame relatie.

Vragen en spoken

Vaak zal een man of vrouw op een date gaan en zich nerveus voelen omdat ze een nieuw iemand gaan ontmoeten. Veel vragen spoken door het hoofd. Is de andere persoon oprecht geïnteresseerd? Wat laat zijn/haar lichaamstaal zien? Voelt hij/zij zich tot me aangetrokken? Hoe aangetrokken voel ik me? Dit zijn normale vragen en gedachten die iedereen heeft bij het daten. Maar soms wordt een van de meest fundamentele factoren bij het daten over het hoofd gezien: hoe comfortabel voel ik me eigenlijk bij deze persoon?

Waarom voel ik me niet op mijn gemak met sommige dates?

Er zijn ontelbare factoren die ervoor kunnen zorgen dat je je ongemakkelijk voelt bij iemand. Misschien komt je gevoel voor humor niet overeen; misschien is je date een persoon die moeilijk verbinding maakt; misschien weet je date niet hoe je eenvoudig contact kunt maken met anderen. Het is absoluut noodzakelijk dat je hierover nadenkt – hoe natuurlijk en comfortabel je je voelt – vanaf het allereerste begin van een relatie. Als op date nummer drie nog steeds ongemak in de lucht is, luister dan naar dit instinct alsof het een alarmsysteem is dat je op de hoogte brengt van een ramp.

Comfortabel

De meeste koppels die lang een relatie met elkaar hebben, zullen je vertellen dat ze zich vanaf het begin comfortabel en op hun gemak voelden. Natuurlijk hebben we allemaal voorbeelden gehoord van koppels waarbij een of beide een verhaal delen waarin ze zeggen dat ze in eerste instantie die persoon niet leuk vonden, of ze dachten dat hij of zij arrogant of zelfs saai was. Maar deze koppels zijn de uitzondering en niet de regel. Houd je datingsprincipes eenvoudig en duidelijk, en concentreer je op het vinden van iemand met wie je bijna meteen een natuurlijk en comfortabel gevoel ervaart.

Houd bij het daten rekening met deze eenvoudige regel: als je je op het einde van je derde date je niet op je gemak voelt met hem of haar, dan passen jullie waarschijnlijk niet bij elkaar!

Bron: Womenonline

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

SmartSingles.nl

gerelateerde artikelen

Gelukshormonen, zweten en daten

Als je van bewegen houdt en van natuur, dan is het...

Singles nu vaker op vervolgdate

Veel meer dates krijgen een vervolg doordat er vaker echte connecties...

Singles komen weer in actie!

Singles lijken met zicht op de nieuwe fase van de intelligente...

Singles hunkeren naar een echte date na versoepeling van de coronaregels

Nu restaurants, terrassen, bioscopen en musea langzaamaan weer open gaan, is...

Stop niet met daten – 5 TIPS

Stop niet met daten. De cafés zijn leeg, maar op datingsites...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie