match daten

De regel van de derde date

Na twee of drie dates, zou je eigenlijk wel moeten weten of de persoon die je hebt ontmoet iemand is met wie je wilt blijven daten. Maar een veelvoorkomende fout die zowel vrouwen als mannen maken is dat ze dingen bij het daten teveel overdenken!

Na een date of twee, drie weet je natuurlijk niet of je de rest van je leven met deze persoon gaat doorbrengen maar… je weet wel of dit de persoon is waar jij je prettig bij voelt. Iemand met wie je een natuurlijke ‘fit’ heb. Dat laatste is de basis voor iedere goede, duurzame relatie.

Vragen en spoken

Vaak zal een man of vrouw op een date gaan en zich nerveus voelen omdat ze een nieuw iemand gaan ontmoeten. Veel vragen spoken door het hoofd. Is de andere persoon oprecht geïnteresseerd? Wat laat zijn/haar lichaamstaal zien? Voelt hij/zij zich tot me aangetrokken? Hoe aangetrokken voel ik me? Dit zijn normale vragen en gedachten die iedereen heeft bij het daten. Maar soms wordt een van de meest fundamentele factoren bij het daten over het hoofd gezien: hoe comfortabel voel ik me eigenlijk bij deze persoon?

Waarom voel ik me niet op mijn gemak met sommige dates?

Er zijn ontelbare factoren die ervoor kunnen zorgen dat je je ongemakkelijk voelt bij iemand. Misschien komt je gevoel voor humor niet overeen; misschien is je date een persoon die moeilijk verbinding maakt; misschien weet je date niet hoe je eenvoudig contact kunt maken met anderen. Het is absoluut noodzakelijk dat je hierover nadenkt – hoe natuurlijk en comfortabel je je voelt – vanaf het allereerste begin van een relatie. Als op date nummer drie nog steeds ongemak in de lucht is, luister dan naar dit instinct alsof het een alarmsysteem is dat je op de hoogte brengt van een ramp.

Comfortabel

De meeste koppels die lang een relatie met elkaar hebben, zullen je vertellen dat ze zich vanaf het begin comfortabel en op hun gemak voelden. Natuurlijk hebben we allemaal voorbeelden gehoord van koppels waarbij een of beide een verhaal delen waarin ze zeggen dat ze in eerste instantie die persoon niet leuk vonden, of ze dachten dat hij of zij arrogant of zelfs saai was. Maar deze koppels zijn de uitzondering en niet de regel. Houd je datingsprincipes eenvoudig en duidelijk, en concentreer je op het vinden van iemand met wie je bijna meteen een natuurlijk en comfortabel gevoel ervaart.

Houd bij het daten rekening met deze eenvoudige regel: als je je op het einde van je derde date je niet op je gemak voelt met hem of haar, dan passen jullie waarschijnlijk niet bij elkaar!

Bron: Womenonline

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam