groepsreizen voor singles

De populairste bestemmingen voor eerste keer vakantie

Parijs, Barcelona en Londen zijn de meest populaire bestemmingen als het gaat om ’eerste keer’-reiservaringen. Dat blijkt uit onderzoek van reissite Booking.com onder meer dan 15.000 mensen. De Verenigde Staten wordt gezien als het land met de meest opwindende activiteiten terwijl Australië naar voren komt als bestemming met de mooiste natuur en de meest bijzondere dieren.

Uit het wereldwijde onderzoek blijkt zelfs dat Europese steden de top 10 domineren, met uitzondering van Sydney, die als enige stad buiten Europa in de lijst is opgenomen.

Top 10 Eerste Reisbestemmingen (Wereldwijd)

 

  1. Parijs, Frankrijk
  1. Barcelona, Spanje
  1. Londen, Verenigd Koninkrijk
  1. Wenen, Oostenrijk
  1. Malaga, Spanje
  1. Venetië, Italië
  1. Rome, Italië
  1. Sydney, Australië
  1. Zurich, Zwitserland
  1. Berlijn, Duitsland

Steeds jonger beginnen met reizen

Het onderzoek laat ook zien dat we steeds jonger beginnen met reizen. Bijna 65% reist al voor het eerst als ze jonger zijn dan 10 jaar. Familievakanties zijn de meest voorkomende eerste internationale reiservaringen (31%). Een op de tien ging voor de eerste keer met hun partner (14%), of een vriend (12%) op reis en 6% van de mensen ging er voor het eerst alleen op uit.

Bijna een derde (31%) van alle ondervraagden ging met hun eerste vakantie alleen naar het buitenland en de meest avontuurlijke reizigers komen uit Nederland, België, Denemarken, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

’Cultuur en eten’

Als het gaat om wat we willen ervaren tijdens een eerste reis, scoren cultuur en eten hoog. Favoriete ontdekkingen en ervaringen tijdens de eerste keer op reis zijn het lokale eten (54%), de plaatselijke cultuur (52%), wakker worden met een ander uitzicht dan thuis (34%), het weer (34%) en het verblijven in uitstekende accommodaties (29%).

De Verenigde Staten komt uit de bus als meest geschikte bestemming voor spannende activiteiten, vriendelijke mensen en een grote verscheidenheid aan plekken om te verblijven. Australië word aanbevolen als de beste bestemming voor het bewonderen en ontdekken van de mooie natuur en bijzondere dieren. Als we het dichter bij huis bekijken, worden Frankrijk en Italië het best beoordeeld op landschap, lokale lekkernijen en cultuur.

Buiten je comfortzone

Meer dan de helft van de reizigers (52%) gaf toe dat hun eerste reiservaring hen inspireerde om terug te keren naar dezelfde bestemming. Echter, twee op de drie mensen (64%) zegt dat hun eerste reiservaringen hen juist inspireerde buiten hun comfortzone te treden en een bezoek aan een nieuwe en onbekende plaats aanmoedigde. Bijna de helft (46%) van de reizigers neemt een speciale souvenir mee terug om de herinnering aan de reis levend te houden

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!