masturbatie tips vrouwen

Dé oplossing voor een droge vagina: seks

Een droge vagina: het is een probleem waar heel wat vrouwen last van hebben. Vooral de gevolgen zijn erg vervelend: een brandend gevoel, pijn tijdens het vrijen en bij het plassen, … Om van de psychologische klachten – je raakt immers plots niet meer opgewonden, ligt dat nu aan jou of aan je nieuwe lover – nog maar te zwijgen. Al kan je er ook iets aan doen, volgens expert Louise Mazanti.

Vaginale droogheid: het is een probleem waar heel wat vrouwen last van hebben. Vooral de gevolgen zijn erg vervelend: een brandend gevoel, pijn tijdens het vrijen en bij het plassen, … Om van de psychologische klachten – je raakt immers plots niet meer opgewonden, ligt dat nu aan jou of aan je nieuwe lover – nog maar te zwijgen. Al kan je er ook iets aan doen, volgens expert Louise Mazanti.

Verschrompelen…

Eén van de redenen waarom veel vrouwen met vaginale droogheid te kampen krijgen, is atrofie. Dat betekent letterlijk ‘het verschrompelen van de vagina’, en hangt samen met de pre- of peri-menopauze. In praktijk komt het erop neer dat de productie van oestrogeen afneemt, waardoor het vaginaslijmvlies minder soepel en vochtig wordt en de vagina zelf nauwer. Dat betekent dat penetratie moeilijker en pijnlijker verloopt. Maar liefst 20 tot 50 procent van de vrouwen zou ermee te maken krijgen.

Vagina in topconditie

Al kan je je wel goed voorbereiden. Volgens de seksuologe is het vooral belangrijk om je vagina in topconditie te houden. Dat zorgt er immers voor dat je minder snel last krijgt van kleinere schaamlippen, infecties of droogheid. En hoe doe je dat nu? Wel, door seks!

Seks met jezelf

Seks, of dat nu is in je eentje of met je (nieuwe) partner, zorgt ervoor dat de bloedtoevoer naar je vagina verhoogt. Daardoor krijgt die meer zuurstof, wat het weefsel versterkt, legt Mazanti uit. Geen partner is geen excuus. “Je kan ook prima een goed seksleven hebben met jezelf,” vindt de seksuologe. Zij raadt aan om de vagina te masseren: zo worden de bloedtoevoer en soepelheid gestimuleerd, wat over het algemeen leidt tot een betere gezondheid van je vagina. Bovendien brengt die verhoogde bloedtoevoer ook meer zuurstof mee, en dat maakt dat stoffen die geassocieerd worden met vaginale atrofie geen lang leven beschoren zijn.

Een orgasme per dag?

Jazeker! Het houdt niet alleen vaginale kwaaltjes weg, maar is ook goed voor je mentale gezondheid, voegt Mazanti er nog aan toe. “Het vermindert het risico op depressie en zorgt ervoor dat je je aantrekkelijker voelt. Dat bleek ook uit een onderzoek van de universiteit van California dat vorige maand gepubliceerd werd. Vrouwen die één keer per week tussen de lakens duiken, vertonen minder verouderingstekenen- en kwaaltjes.”

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.