whatsapp vanaf wc
11 June 2018

De nieuwste dating trend: ‘R-bombing’

Vandaag de dag  kom je er niet meer mee weg eenbriefje te door te geven in de klas om het aan te vragen met je crush. Er komt nu heel wat ‘heen-en-weer-gechat’ bij kijken en dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee!

R-Bombing

Anno 21e eeuw schieten dating-apps als paddenstoelen uit de grond. De vorige jaren werden we dan ook met heel wat nieuwe termen bekogeld. Sexting, swiping, ghosting, haunting en benching zijn er slechts enkele van de duizenden. De allernieuwste trend in het datinglandschap is ‘R-bombing’. Hoewel de term je misschien eerder onbekend in de oren klinkt, is de kans groot dat je er toch al mee te maken hebt gehad …

Niet te verwarren met ghosting!

Wie het het nog niet meegemaakt? Je stuurt iemand een berichtje, je ziet dat die persoon het gelezen heeft maar je krijgt geen antwoord. Wel, dat is de kern van R-bombing. Alleen kan je er pas van spreken als die persoon ook effectief iemand is waarin je op date-niveau in geïnteresseerd bent. Je mama kan jou dus bijvoorbeeld niet beschuldigen van haar te R-bomben als je niet antwoordt op haar berichtjes.

Ghosting

De nieuwe term is echter niet te verwarren met ghosting, een term die misschien al wat meer verspreid is binnen de dating-wereld. Die term bestond namelijk al toen de dinosaurussen nog spraken, bij wijze van spreken. Ghosting houdt in dat de persoon waarmee je datete plots het contact verbreekt en niets meer van zich laat horen, ook al waren er geen signalen dat hij/zij niet meer geïnteresseerd zou zijn.

Minder drastisch?

Terwijl ghosting meestal betekent dat het contact volledig verbroken wordt en de ghost je waarschijnlijk zelfs op sociale media blokkeert of verwijdert, gaat een R-bomber niet zo ver. R-bombing kan zich zelfs beperken tot slechts één genegeerd berichtje.

Kwelling

Toch mogen de gevolgen ervan niet onderschat worden volgens dating-coach James Preece. Hij vertelt aan The Independent dat slachtoffers van R-bombing kunnen vervallen in obsessief gedrag waarbij ze constant hun smartphone checken om te zien of de persoon al geantwoord heeft of niet. Het zien van de blauwe vinkjes op WhatsApp – die vertellen dat je bericht gelezen is – maar geen antwoord krijgen kan werkelijk kwellend zijn voor de persoon in kwestie.

Eer aan jezelf

De kans is groot dat de R-bomber, zoals bij ghosting, niet geïnteresseerd is in jou maar het gewoon niet durft te vertellen. Het is volgens Preece dan ook aangewezen om de eer aan jezelf te houden, door te gaan met je leven en iemand te zoeken die jou wel respectvol behandelt. Let’s fight the R-bombers!

Bron: Newsmonkey

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Genoeg van swipen en oppervlakkig daten. Liefdes app Magnolia matcht met wetenschappelijk algoritme.

Let’s be honest. Op de populaire dating apps staat één ding...

Hoe eerlijk zijn singles bij het maken van hun datingprofiel

Wie heeft er nog nooit een leugen vertelt aan zijn Crush tijdens het...

Tinder gaat singles waarschuwen of date crimineel verleden heeft

Ben je altijd een beetje huiverig als het gaat om een...

Daten in lockdowntijd: ontdek Drankjedoen.nl

Zit je  als single met je handen in haar nu je...

Dit zijn de 11 datingtrends van dit jaar

Van ‘Apocalypsing’ tot ‘Zoomlander-ing’, de datingtrends van dit jaar bieden inzicht...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie

SmartSingles.nl