whatsapp vanaf wc

De nieuwste dating trend: ‘R-bombing’

Vandaag de dag  kom je er niet meer mee weg eenbriefje te door te geven in de klas om het aan te vragen met je crush. Er komt nu heel wat ‘heen-en-weer-gechat’ bij kijken en dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee!

R-Bombing

Anno 21e eeuw schieten dating-apps als paddenstoelen uit de grond. De vorige jaren werden we dan ook met heel wat nieuwe termen bekogeld. Sexting, swiping, ghosting, haunting en benching zijn er slechts enkele van de duizenden. De allernieuwste trend in het datinglandschap is ‘R-bombing’. Hoewel de term je misschien eerder onbekend in de oren klinkt, is de kans groot dat je er toch al mee te maken hebt gehad …

Niet te verwarren met ghosting!

Wie het het nog niet meegemaakt? Je stuurt iemand een berichtje, je ziet dat die persoon het gelezen heeft maar je krijgt geen antwoord. Wel, dat is de kern van R-bombing. Alleen kan je er pas van spreken als die persoon ook effectief iemand is waarin je op date-niveau in geïnteresseerd bent. Je mama kan jou dus bijvoorbeeld niet beschuldigen van haar te R-bomben als je niet antwoordt op haar berichtjes.

Ghosting

De nieuwe term is echter niet te verwarren met ghosting, een term die misschien al wat meer verspreid is binnen de dating-wereld. Die term bestond namelijk al toen de dinosaurussen nog spraken, bij wijze van spreken. Ghosting houdt in dat de persoon waarmee je datete plots het contact verbreekt en niets meer van zich laat horen, ook al waren er geen signalen dat hij/zij niet meer geïnteresseerd zou zijn.

Minder drastisch?

Terwijl ghosting meestal betekent dat het contact volledig verbroken wordt en de ghost je waarschijnlijk zelfs op sociale media blokkeert of verwijdert, gaat een R-bomber niet zo ver. R-bombing kan zich zelfs beperken tot slechts één genegeerd berichtje.

Kwelling

Toch mogen de gevolgen ervan niet onderschat worden volgens dating-coach James Preece. Hij vertelt aan The Independent dat slachtoffers van R-bombing kunnen vervallen in obsessief gedrag waarbij ze constant hun smartphone checken om te zien of de persoon al geantwoord heeft of niet. Het zien van de blauwe vinkjes op WhatsApp – die vertellen dat je bericht gelezen is – maar geen antwoord krijgen kan werkelijk kwellend zijn voor de persoon in kwestie.

Eer aan jezelf

De kans is groot dat de R-bomber, zoals bij ghosting, niet geïnteresseerd is in jou maar het gewoon niet durft te vertellen. Het is volgens Preece dan ook aangewezen om de eer aan jezelf te houden, door te gaan met je leven en iemand te zoeken die jou wel respectvol behandelt. Let’s fight the R-bombers!

Bron: Newsmonkey

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam