De nieuwe dieetmethode: begin een affaire

Hoewel je partner bedriegen absoluut niet goed te praten is, is er wel degelijk een voordeel aan verbonden: je verliest er gewicht van. Mannen die naast de post pissen zouden gemiddeld 2,7 kilo verliezen, terwijl ontrouwe vrouwen er 4,5 kilo lichter van worden. Dit blijkt althans uit een enquête, afgenomen door een datingsite.

Weegschaal

Meer dan de helft van de ondervraagde mannen en 62 procent van de vrouwen gaf toe dat hun affaire een positieve invloed had op het getalletje op hun weegschaal. Hoewel we de resultaten van de enquête, die gevoerd werd door een datingsite bij 3.000 getrouwde personen op zoek naar een affaire, met een serieuze korrel zout moeten nemen, zijn er volgens experts wel degelijk psychologische redenen die verklaren waarom een affaire dienst kan doen als controverse ‘dieetmethode’.

Stress verbrandt calorieën

“Je verwikkelen in een affaire legt een gigantische druk op de schouders van een individu. Leugens vertellen, rechtstreekse gesprekken vermijden en stiekem dingen doen achter iemand zijn rug, veroorzaken heel veel stress”, legt professor psychologie Craig Jackson uit. “Stress oefent dan weer een effect uit op je lichaam. Je produceert adrenaline en het stresshormoon cortisol, je hartslag en bloeddruk gaan omhoog en je ademhaling versnelt. Dit allemaal samen zorgt ervoor dat je calorieën verbrandt”, gaat de psycholoog verder.

Snode plannen

Naast de veranderingen in je lichaam zal ook je gedrag een wijziging ondergaan onder invloed van de affaire. “Wanneer je met snode plannetjes bezig bent, zal je sneller van punt A naar punt B moeten gaan met als gevolg dat je minder tijd hebt om te lunchen of een glaasje te drinken. Dit kan eveneens een invloed hebben op je gewicht”, verklaart Jackson.

Seks als sport

En dan is er nog de psychologische druk. “De meeste mannen willen het alfa-mannetje uithangen en zullen alles uit de kast halen om er goed uit te zien voor hun minnares”, vervolgt de psycholoog. En niet te vergeten: seks is een vorm van sport. “Wie langer dan twintig jaar getrouwd is, heeft waarschijnlijk minder seks met zijn partner.” Volgens onderzoek zouden we bij een stevig vrijpartijtje van dertig minuten nochtans tussen de 100 en 300 calorieën verbranden.

Hartaanval

Al ligt hier meteen ook een addertje onder het gras, vooral voor de ontrouwe mannen. Zo blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Florence dat overspelige mannen die hun partner bedriegen een verhoogd risico hebben om een hartaanval te krijgen. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat ontrouwe mannen vaak ongelukkig zijn thuis wat leidt tot een depressie en dat is dan weer gelinkt aan hartziekten.

Bron: HLN

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.