rafael en sabia definitief uit elkaar

De Nederlandse vrouw hoeft geen fysiek cadeau op Valentijnsdag

Als het aan de Nederlandse vrouw ligt, draait Valentijnsdag niet om grote cadeaus maar om het gebaar. Vrouwen maak je op Valentijnsdag het meest blij met een romantisch diner thuis (39%), gevolgd door een persoonlijke liefdesverklaring (19%).

Meer romantiek voor mannen

Daarnaast verwachten mannen dit jaar meer romantiek op Valentijnsdag dan vrouwen en wordt er gemiddeld €25,40 uitgegeven aan een Valentijnscadeau. Dat blijkt uit een onderzoek naar Valentijnscadeaus van webwarenhuis fonq.nl dat onder 575 Nederlanders is uitgevoerd.

Valentijnsdag wordt wel degelijk gevierd

Hoewel 45 procent van de ondervraagden geen romantiek verwacht op Valentijnsdag, zegt 77 procent toch iets aan Valentijnsdag te doen. Daaruit blijkt dat Valentijnsdag vaker wordt gevierd in Nederland dan wordt gedacht.

Zo geeft ruim de helft van de ondervraagden aan een Valentijnskaart te sturen. Deze wordt vaker persoonlijk gegeven (46%) dan dat het via de post wordt verstuurd (41%). Slechts 13 procent stuurt een digitale Valentijnskaart.

Aan een Valentijnscadeau wordt gemiddeld €25,40 uitgegeven, waarbij  59 procent aangeeft wel eens online een Valentijnscadeau gekocht te hebben of dat dit jaar nog van plan is te doen.

Man denkt te weten wat vrouwen willen op Valentijnsdag

Ruim de helft van de Nederlandse vrouwen (58%) heeft niet het idee dat mannen weten wat een vrouw op Valentijnsdag het liefst wilt krijgen. Dit terwijl 74 procent van de mannen aangeeft dat juist wel denkt te weten. Hierin blijkt de man iets te zelfverzekerd.

Vrouwen geven namelijk aan het liefst thuis een romantisch diner voor twee te krijgen (39%). Slechts 22 procent van de mannen denkt de vrouw hiermee op Valentijnsdag het meest blij te maken.

Opvallend gegeven is dat mannen meer romantiek verwachten op Valentijnsdag dan vrouwen. Ruim 72 procent van de mannen denkt dat Valentijnsdag dit jaar redelijk tot heel romantisch wordt tegenover 52 procent van de vrouwen.

Valentijnsdag voor singles

Hoewel Valentijnsdag zich van origine richt op de anonieme liefde en dus singles, blijkt 14 februari met name een feestdag te zijn dat door stellen wordt gevierd. Slechts 15 procent van de singles verwacht op Valentijnsdag romantiek tegenover 59 procent van de Nederlanders die een relatie heeft of getrouwd is. Om singles op ‘deze stelletjesdag’ een hart onder de riem te steken, vind je op fonq.nl daarom niet alleen voor couples, maar ook speciaal voor singles een Valentijnsbox.

Bron: Fonq

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.