rafael en sabia definitief uit elkaar

De Nederlandse vrouw hoeft geen fysiek cadeau op Valentijnsdag

Als het aan de Nederlandse vrouw ligt, draait Valentijnsdag niet om grote cadeaus maar om het gebaar. Vrouwen maak je op Valentijnsdag het meest blij met een romantisch diner thuis (39%), gevolgd door een persoonlijke liefdesverklaring (19%).

Meer romantiek voor mannen

Daarnaast verwachten mannen dit jaar meer romantiek op Valentijnsdag dan vrouwen en wordt er gemiddeld €25,40 uitgegeven aan een Valentijnscadeau. Dat blijkt uit een onderzoek naar Valentijnscadeaus van webwarenhuis fonq.nl dat onder 575 Nederlanders is uitgevoerd.

Valentijnsdag wordt wel degelijk gevierd

Hoewel 45 procent van de ondervraagden geen romantiek verwacht op Valentijnsdag, zegt 77 procent toch iets aan Valentijnsdag te doen. Daaruit blijkt dat Valentijnsdag vaker wordt gevierd in Nederland dan wordt gedacht.

Zo geeft ruim de helft van de ondervraagden aan een Valentijnskaart te sturen. Deze wordt vaker persoonlijk gegeven (46%) dan dat het via de post wordt verstuurd (41%). Slechts 13 procent stuurt een digitale Valentijnskaart.

Aan een Valentijnscadeau wordt gemiddeld €25,40 uitgegeven, waarbij  59 procent aangeeft wel eens online een Valentijnscadeau gekocht te hebben of dat dit jaar nog van plan is te doen.

Man denkt te weten wat vrouwen willen op Valentijnsdag

Ruim de helft van de Nederlandse vrouwen (58%) heeft niet het idee dat mannen weten wat een vrouw op Valentijnsdag het liefst wilt krijgen. Dit terwijl 74 procent van de mannen aangeeft dat juist wel denkt te weten. Hierin blijkt de man iets te zelfverzekerd.

Vrouwen geven namelijk aan het liefst thuis een romantisch diner voor twee te krijgen (39%). Slechts 22 procent van de mannen denkt de vrouw hiermee op Valentijnsdag het meest blij te maken.

Opvallend gegeven is dat mannen meer romantiek verwachten op Valentijnsdag dan vrouwen. Ruim 72 procent van de mannen denkt dat Valentijnsdag dit jaar redelijk tot heel romantisch wordt tegenover 52 procent van de vrouwen.

Valentijnsdag voor singles

Hoewel Valentijnsdag zich van origine richt op de anonieme liefde en dus singles, blijkt 14 februari met name een feestdag te zijn dat door stellen wordt gevierd. Slechts 15 procent van de singles verwacht op Valentijnsdag romantiek tegenover 59 procent van de Nederlanders die een relatie heeft of getrouwd is. Om singles op ‘deze stelletjesdag’ een hart onder de riem te steken, vind je op fonq.nl daarom niet alleen voor couples, maar ook speciaal voor singles een Valentijnsbox.

Bron: Fonq

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.