foute man daten

De moderne man huilt en houdt niet van stripclubs

Zijn moderne mannen nu ijdeltuiten die hun haren verven, macho’s die alleen sport willen kijken of watjes die ook al eens een traantje wegpinken? Het Amerikaanse mannenblad Esquire polst naar het gedrag van de ‘normale’ man.

‘Veel mannen denken dat wat ze zeggen of doen niet normaal is volgens traditionele opvattingen over mannelijkheid’, zegt Esquire-journalist Richard Dorment. Daarom publiceert het mannenblad in zijn februarinummer de resultaten van een enquête bij 1.000 lezers over liefde, verzorging en vrije tijd. ‘Sommige ‘mannelijke’ dingen die al in vorige generatie bestonden, zijn nog hetzelfde, zoals interesse in sport’, zegt Dorment. ‘Maar daarnaast zijn er dingen waar mannen nu voor uitkomen die enkele jaren geleden ondenkbaar geweest zouden zijn’.

Seks

Uit de enquête blijkt onder meer dat 37 procent van de mannen toegeeft de afgelopen maand gehuild te hebben. 32 procent zegt meerdere keren per dag ‘ik hou van je’ tegen zijn vrouw en kinderen, 34 procent doet dat ongeveer een keer per dag. 63 procent heeft nog nooit seksuele sms-jes gestuurd en 45 procent van de mannen heeft één tot twee keer per week seks.

Wat vrije tijd betreft, kijkt iets meer dan de helft van de mannen graag naar sportwedstrijden: slechts 29 procent van de mannen vindt dit niet leuk. Stripclubs blijken minder populair dan gedacht: slechts 7 procent van de mannen vindt dit leuk, terwijl 37 procent van de mannen dit helemaal niet leuk vindt.

Uiterlijk

Hoewel mannen niet vies zijn van een dagcrème (56 procent gebruikte een dagcrème de afgelopen maanden), blijkt de rest van de make-up kast niet zo geliefd. 78 procent heeft nog nooit concealer gebruikt om een puistje te verbergen, 96 procent heeft nog nooit een spray tan gehad en 76 procent heeft nog nooit een manicure gehad.

En voor u als vrouw dacht dat het allemaal nog meevalt met de mannelijke clichés: de meerderheid van de mannen kijkt niet graag naar zangwedstrijden op tv, koopt liever een auto dan nieuwe kleren en zou liever niet naar een concert van Coldplay gaan.

Zijn moderne mannen nu ijdeltuiten die hun haren verven, macho’s die alleen sport willen kijken of watjes die ook al eens een traantje wegpinken? Het Amerikaanse mannenblad Esquire polst naar het gedrag van de ‘normale’ man.

Bron: Nieuwsblad

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.