goed gesprek

De meest irritante vrouwenvragen volgens mannen

Waarom stellen vrouwen vaak zulke lastige vragen? Aldus de meerheid van de mannelijke bevolking… En waarom is het zo moeilijk om een geschikt antwoord te formuleren?

Bevestiging en kritiek irriteren

Datingsite PARSHIP hield een enquête 862 mannelijke leden waarin hen werd gevraagd hoe ze omgingen met precaire vragen en hoe deze te beantwoorden. De meeste van zulke vragen worden nog lieflijk ingeleid: “zeg schat…”. Maar in de ergste gevallen kunnen ze leiden tot een heuse relatiecrisis. Het ergst vinden mannen de typische vragen die om bevestiging en verborgen kritiek draaien. Voorzichtig dus dames!

Klassierkers

Een klassieker is de vraag “wat denk je nu?”. Bij het horen van die vraag rent menig man hard weg: 18% vindt deze vraag het ergst. Soms denk je nu eenmaal niet aan iets specifieks of deel je je gedachten gewoon liever niet. Maar niet alleen de ins en outs van zijn gedachtengang is interessant voor de dames, ook controle kan een issue vormen. “Waar was je?” is voor 9% een reden om een diepe zucht te slaken. Ook in de categorie ‘controle’: “Hoeveel vrouwen had je voor mij?” schrikt 9% van de heren af. Daar willen mannen het dus even niet over hebben. Heeft toch niets met de huidige relatie te maken, vindt men.

Relatiecrisis in de dop

Het vragen van bevestiging is ook een crisis in de dop. “Ben ik te dik?”, kan natuurlijk nooit goed beantwoord worden. Dus 15% van de mannen rolt met zijn ogen bij deze vraag. Ook het vergelijken van aantrekkelijkheid met andere vrouwen of het afdwingen van een expliciete “ik hou van je” kan maar op weinig sympathie rekenen.

De resultaten in een oogopslag

Vraag: “Zeg, schat …” – soms stellen vrouwen vragen die je even liever ontwijkt of niet wil horen. Wat is voor jou de meest irritante “typische vrouwenvraag”?

“Wat denk je nu?” – Soms denk ik gewoon niets of wil ik even helemaal in gedachten verzonken zijn!   (18%)

“Ben ik te dik?” – Eerlijk gezegd, het juiste antwoord op deze vraag bestaat niet! (15%)

“Luister je wel naar me?” – Ja, maar niemand kan zoveel dingen tegelijk onthouden. (10%)

“Hou je nog van me?” – Ja, maar voortdurend bevestiging vragen doet me wel eens anders denken, grrr! (10%)

“Waar was je?” – Een vrouw die alles wil weten over mij, nee bedankt. (9%)

– “Hoeveel vrouwen heb je voor mij gehad?” – Geen commentaar. Bovendien, dat maakt voor onze huidige relatie toch niet uit? (9%)

“Vind je haar mooier dan ik ben? “  – Zelfs al was dat zo… ik vind je leuk met al je kleine gebreken en eigenaardigheden (8%)

“Ben je chagrijnig?” – Neeheeeeeee…. (6%)

“Wat vind je het leukst aan mij?” – oh, complimentjes vissen in elk geval niet! (5%)

“Wat zal ik aan doen?” – Een vrouw die niet kan beslissen werkt me snel op mijn zenuwen. (5%)

“Wat was buitenspel ook alweer? “– Maakt me niet uit dat ik het 100x moet uitleggen (1% van de mannen)

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.